Eşinizi bir defa aldattıysanız bunu ona söylemeyin !

Eşinizi bir defa aldattıysanız bunu ona söylemeyin !
Güncelleme:

Uzmanlar, çiftler için aldatma ile ilgili ilginç bir dosya hazırladı...

İngiliz The Times, aldatılan ve aldatan sevgililer, evlilik terapistleri, psikologlarla görüşerek bir aldatma dosyası hazırladı.

'Onu aldattığınızı eşinize söylemeden önce bilmeniz gereken 7 şey' adlı dosyada, 'Eğer bir çapkınlık yaptıysanız, ne kadar suçluluk duyarsanız duyun, eşinize itiraf etmeyin' denildi.

İşte aldatma ve başa çıkma ipuçları:

1- Kendinizi çok kötü hissetmeyin. Aldatan sadece siz değilsiniz. 2008'de yapılan bir araştırmaya göre, her 5 evli erkekten biri, ve her 10 evli kadından biri de eşini aldatıyor.

2- Bir iş gezisinde eşinizi aldattıysanız veya tek gecelik ilişkinizi eşinizin öğrenmesine imkan yoksa dürüstük en iyi seçim olmayabilir.

3- Suçluluk mu hissediyorsunuz, bir psikoloğa veya arkadaşınıza içinizi dökün.

4- Eğer uzun süren bir yasak aşkınız varsa ve her an birinin sizi yakalama riski bulunuyorsa, dürüst olun ve itiraf edin. Tek gecelik ilişkiler bağışlanabilir, ama yalan söylemek asla.

5- Eğer eşinizi henüz yeni tanışdığınız birisiyle veya bir hayat kadınıyla aldattıysanız, içinizde cinsel hastalık ile ilgili en ufak bir şüphe varsa, bunu hemen eşinize söyleyin. En azından bunu ona borçlusunuz.

6- Eğer kaçamağınızı itiraf ettiyseniz ve eşiniz aldatmanızın nedenini sorduysa, suçun kendinizde olduğunu söyleyin ve geri çekilin. Sakın ilişkinizi detaylıca analiz etmeyin, ikiniz de üzülürsünüz.

7- Uzmanlara göre 4 tip aldatma vardır:

- Kazara aldatma (Sarhoşken veya tek gecelik bir ilişki)

- Romantik aldatma: (İlişkiniz büyük bir kriz içindeyken, muhteşem bulduğunuz biriyle tanışırsınız)

- Evlilerin aldatması (Uzun süreli evliyken, evli bir erkek ve kadın ile sadece heyacan olsun diye süren ilişki)

- Uslanmaz aldatması (Erkek ve kadınların güzelliğini ve çekiciliğini sürekli birine kanıtlamak için kronik aldatma alışkanlığı)

Askmen