2009 yazını bu harika tüyolarla geçireceğiz !

2009 yazını bu harika tüyolarla geçireceğiz !
Güncelleme:

Yaz aylarında vücudumuzdaki serotonin tavan yapınca mutsuz olmak zordur, kendinizi mutsuzluğa zorlamayın !

Bir iki ufak aksilik de canınızı sıkmasın, sıkılmak yerine küçük detaylarla hayatınızı kolaylaştırın. Cosmopolitan dergisi, yaz mevsiminin rahat geçmesini sağlayan tüyoları 'Summer' dergisinde derledi.

Yaşam

Balkon keyfini layıkıyla yaşamak için balkonunuzun bakımını iyi yapmalısınız. Kış mevsiminde evin en çok zarar gören bölümü olmasına rağmen çoğunlukla ihmal edilir. Balkonun su akıtma sistemi, karoları ve boyası gözden geçirilmeli, paslanan korkuluklar, antipas boya ile boyanmalıdır. Balkonunuzda barbekü varsa bacasının tıkalı olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Kış mevsiminin olumsuz yol koşullarında yıpranan otomobilinizi, yaz boyunca sorunsuz kullanmak istiyorsanız, şu günler tepeden tırnağa bir bakım yaptırmanızın tam zamanı. Hatta geç bile kaldınız. Yaz boyunca başınız ağrımadan otomobilinizi kullanmanızın yolu, iyi bir bakım yaptırmaktan geçiyor.

Tatil dönüşü dinlencenizi iyi bir şekilde sonlandırmak istiyorsanız; gitmeden önce maillerinizi kontrol etmek, ev için alışveriş yapmak ve kıyafetlerinizi düzenlemek için boş bir gün ayırın. Dönüşte rahat olacaksınız.

Yolda

Tatile giderken uçak korkunuzu yenmek için uçağa binmeden birkaç gün önce uykusuz kalın ki uçağa bindiğiniz gibi uykuya geçin. Şayet kıta değiştirmiyorsanız zaten kısa bir süre sonra yolculuğunuz sona erecek. Böylece uyandığınızda her şey bitmiş olacak.

Seyahat esnasında kocaman bir çanta yerine bir bel çantasını yanınızda bulundurursanız hem hareket özgürlüğünüz olur; hem de cüzdan, sağlık sigorta kartı, cep telefonu, güneş gözlüğü ve biletleri aradığınızda kolayca bulabilirsiniz.

Güzellik

Islak kalan kaşlarınız, bakışlarınızı değiştireceği için onların kendi halinde kurumalarına izin vermeyin. Denizden ya da havuzdan çıktıktan sonra saçlarınızı nasıl kurutuyorsanız kaşlarınızı da öyle kurutun.

Yaz akşamlarında yanık teninizde gözlerinizin daha parlak ve büyük görünmesini istiyorsanız, bir kat siyah rimelin üzerine bir kat lacivert rimel sürün; bu, gözlerinizin beyazını ortaya çıkaracaktır. Gözleriniz bu sayede daha iri görünür.

Sıcak günlerde makyajınızı korumak için elmacık kemiklerinize ilk olarak krem fondöten, daha sonra toz pudra sürün.

Tırnağınız kırılmış ve törpünüz ve evde kaldıysa kibrit kutusunun yakma şeridi ile tırnağınızı kısa sürede törpüleyebilirsiniz.

Sağlık

Yazın havuz ve denizden kapılan enfeksiyonlardan ve ıslak mayoyla durmaktan oluşan idrar yolu enfeksiyonundan korunmak için temiz çamaşır kullanmak, bol su içmek gibi bilinen önlemlerin dışında yaban mersini tüketerek de kendinizi önceden koruma altına alabilirsiniz. Bu meyvenin veya suyunun idrar yollarında bir çeşit 'teflon etkisi' yarattığı kabul ediliyor.

Bir havuza temiz diyebilmek için klor kullanmanın yeterli olmadığını unutmamak gerekir. Girdiğiniz havuzun klor miktarı çok önemlidir. Klor, aşırı miktarda olursa, gözde iritasyon yaratarak kızarma, yanma gibi belirtilere yol açar. Sadece klor kullanarak temizliği sağlanan havuzlarda yüzüyorsanız, başınızı suya sokmamalısınız.

Moda

Bu yaz trende uyarak birkaç parça dore ya da lame renkli kıyafet dolabınızda yerini aldıysa eğer, bu parlak renkleri, kıyafetinizin sadece bir bölümünde kullanın. Dore renkli babet giyiyorsanız; pantolon veya bluzunuzda dore tonları olmamalı.

Yaz mevsiminin en sık kullanılan ve bronz tene en çok yakışan rengi beyaz, yine moda. Tepeden tırnağa beyaz giyinip, aksesuvarlarla renklenin.

Ceketler, yalnızca ciddi görünüm yakalamak isteyenlerin değil, trend takipçilerinin de bu sezon gözde parçalarından biri. Boyfriend Ceket olarak dile yerleşen akım; iç astarı çizgili ya da pötikareli dar kalıp uzun ceketleri kolları kıvırıp atlet üzerinde giyilerek, en iyi şekilde takip edilebilir.

Gladyatör Rüzgarı

Gözü yükseklerde olanlara sözümüz yok; ancak topuklu ayakkabılar, rahat tarzıma hiç uymuyor diyorsanız bu yaz şanslısınız. Sandalet rüzgarı 2009 yazında fırtına gibi esiyor. Özellikle birkaç sezondur görmeye pek alıştığımız Gladyatör modeller bu yıl da popülerliğini koruyor.

Modada da bu sezon 80'li yıllara dönüş var. Neon renkler, vatkalarla yükselen omuzlar, tulumlar, geniş üst parçalara eşlik eden skinny jean ve pantolonlar öne çıkıyor.

Mutfak

Yaz mevsimini daha hafif geçirmek için kızartma ve kavurma işlemlerinden kaçınmalı; haşlama, ızgara, buğulama veya fırında pişirme yöntemleri tercih edilmelidir. Sonuçta 1 gram yağ 9 kkal enerji verir.

Özellikle sıcak aylarda yumurta satın alırken, marketlerde soğuk ortamda muhafaza ediliyor olmasına dikkat edin. Dışarıda 1 gün durması, buzdolabında 1 hafta kalmasına eşdeğerdir.

Yazın pazardan aldığınız sebzelerin ömrünü uzatmak için yeşil sebzeleri yıkadıktan sonra havlu kağıda sarıp buzdolabına koyun.

Bu aylarda bolca bulunan kırmızı erikleri, buzluk poşetine koyup buzluğunuzda saklarsanız kışın rondo ile komposto yapabilirsiniz.