Gelinlere nasıl göz makyajı yapılmalı ?

Gelinlere nasıl göz makyajı yapılmalı ?
Güncelleme:

İşte göz şekline, rengine, hatta gelinliğe göre makyaj yapmanın sırları...

Gelin makyajının ne kadar önemli olduğunu her gelin adayı bilir. O özel gecede doğal güzelliğinizi vurgulayacak abartıdan uzak bir makyaj, özellikle bakışlarınıza anlam katan göz makyajı, sevdiğiniz erkeğin gözlerini gün boyunca sizden ayırmamasını sağlar!

Düğünün teması ve mekanı geline nasıl bir makyaj uygulanması gerektiği konusunda yol gösterir. Mesela, kır düğünü olacaksa makyaj daha yumuşak olmalı, nostaljik bir hava taşımalıdır. Kapalı mekanlar yapay ışıklarla aydınlatıldığı için ona göre daha ışıltılı ve vurgulu bir makyaj gerektirir. Eğer nikah salonunda atılacaksa imzalar, makyajınız ağır olmamalıdır çünkü biraz daha resmi bir ortam, telaşlı bir deneyimdir. Gelin makyajında bir diğer kaygı, erken saatlerde yapılan makyajın kalıcı olması ve uzun saatler taze kalabilmesidir... Bu sorunu da yağsız baz ürünleri kullanarak, makyajı transparan pudralarla sabitleyerek çözebilirsiniz. Yüz makyajı tamamlandıktan sonra dekoltenin öylece bırakılması renk farklılıkları doğuracağı için yanlış bir yaklaşım olur. Eğer o bölgede sivilce veya başka cilt bozuklukları varsa kapatıcı bir ürünle gizlenip üzerine transparan pudra sürülebilir. Ayrıca omuzlara sürülen hafif parıltılı bir ürün, ekstra parlaklık sağlayacaktır.

Gelelim gelin makyajının en önemli kısımlarından birine... Göz makyajının inceliklerine:

Göz makyajında abartıya kaçmamak önemlidir. Yüzün en çok ilgi çeken bölgesi olan gözler belirginleştirilmeli ancak aşırı rimel sürmek veya gözaltlarına çok fazla aydınlatıcı uygulamak sizi yaşlı ve yorgun gösterebilir.

Göz şeklinize göre makyaj yapın. Gözlerinizin hangi bölgelerine kalem sürdüğünüz, farla nasıl aydınlattığınız bakışlarınızın etkili olması açısından önem taşıyor.

Gözleriniz koyu renkse yine koyu renk farlara yönelebilirsiniz. Açık renkli farlar koyu gözleri fazla çıplak ve ortada bıraktığı için pek tercih edilmemeli.

Göz makyajında genel anlamda doğal renkler kullanın. Sıra dışı, çok canlı renkler cesaret ister, başka bir güne saklayın!

Gelinliğinizin rengine göre de far rengi seçebilirsiniz. Eğer gelinliğiniz kırık beyaz veya krem rengine yakınsa bakır tonlarında, beyazsa pembe tonlarında far uygulanabilir.

Üst üste fazla rimel sürerek kirpiklerde topaklık yaratmak yerine takma kirpiklerden faydalanmak daha mantıklı.