Yılbaşı masası nasıl hazırlanmalı?

Yılbaşı masası nasıl hazırlanmalı?
Güncelleme:

Klasik yılbaşı davet konseptlerini unutun! Artık renkler, stiller ve konseptler tamamen değişti…

Kırmızı, yeşil ve altın renklerin, şamdanların, aynaların devri sona erdi; yeni yılda beyaz ve gümüşün hakimiyeti söz konusu. Bu iki renkte tasarlanmış penguenler, karlı kozalaklar ve çam dalları yılbaşı sofralarında ve ağaç süslerinde tercih edilir oldu.

Yılbaşında sevdiklerinizle aynı masada oturmuş keyifle yeni bir yıla gireceksiniz. Peki sevdiklerinizle geçireceğiniz bu özel gecede yeni yıl davet masası nasıl olmalı? Işıl ışıl, görkemli, aynı zamanda sımsıcak sohbetlerin de yapılacağı harika bir masa hazırlamanın püf noktalarını Türkiye’nin en iyi organizasyon ve event firmalarından KM Events’in sahibi Meltem Bayazıt Tepeler anlatıyor. Tepeler, kusursuz bir yılbaşı masasının en önemli unsurunun seçilen masa ve dekorların sıcaklık ve umut hissi vermesi olduğunu söylüyor.

İşte Meltem Bayazıt Tepeler’den yeni trendler ve iyi bir masa hazırlamanın püf noktaları;

-Yılbaşıyla özdeşlemiş klasik kırmızı, yeşil ve altın renkler yerine artık saflığın, temizliğin ve Kış’ın temsilcisi beyaz tercih edilmeli. Ona eşlik edecek olan ise gümüş rengin cazibesi. Yine de alternatif bir masa düşünürseniz mor, siyah renkler de kullanabilirsiniz. Bu renkler mutlaka ve mutlaka kristal ve gümüş yılbaşı aksesuarlarıyla desteklenmeli.

-Yılbaşı demek Kış demek. Sofranıza Kış samimiyetini ve saflığını yansıtmak için ilhamınızı “Winter Wonderland” yani “Kış Harikaları” trendinden alabilirsiniz. Bunun için Kış’ı simgeleyen renkler, detaylar düşünülmeli.

-Tabak ve diğer aksesuarlarda gümüş metal servisler kullanmak ahenkli ve ışıl ışıl bir sofra hazırlamanızı kolaylaştıracak.

-Süslemelerde ise sıklıkla kullanılan aynalar, şık şamdanlar, fenerler ve aksesuarların yerini bu kez Kış’a özel yılbaşı dekorları, şirin penguenler, geyikler, karlı kozalaklar ve çam dalları alıyor. Yine sofralarda kullanılacak olan kar, buz, kütük gibi aksesuarlar yılbaşı davetlerinde sıkça kullanılmalı.

-Ekoseli, puantiyeli, çizgili tafta, saten veya kadife kordelaların devri de yavaş yavaş bitmek üzere, bunun yerinedüz ve sade peçeteler seçilmeli.

-Yılbaşı sofrasında boy boy mumlar da artık kullanılmıyor, şimdi trend büyük gümüş şamdanları süsleyen simli toplar ve gümüş işleme detaylı cam vazoların içini dolduran harika çiçekler seçmek.

-Çiçek tercihinde ise; sevdikleriniz için renkli, zarif ve göz alıcı bir sürpriz yapmak istiyorsanız sofranızı tamamlayacak en önemli unsur saflığı simgeleyen fuşya orkideler olacak.

-Her zaman dediğim gibi iyi bir yılbaşı masasında umut ve canlılık ana tema olmalı.