''Yeniden Doğmak'' Sergisi sanatseverlerle buluşuyor

''Yeniden Doğmak'' Sergisi sanatseverlerle buluşuyor

‘Yeniden Doğmak’ konulu resim-heykel-moda sergisi 10 Kasım 2015 tarihinde başlıyor.

Barya Akademi Yakup Öztürk Sinema Kulübü kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Mustafa Kemal Atatürk’e atfedilen “Yeniden Doğmak” konulu resim-heykel-moda sergisi 10 Kasım 2015 tarihinde Poppy Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

Yenilemek yinelemeyi zaruri kılsa da yinelemek yenilemek değildir. Sanat yenilenir sanatçı yinelenirken. Sanatta her yenilenme yeniden doğmanın sesli çığlığıyla ilanı aşk eder eskiye, geçmişe. Öykünmenin öyküsünü yok etmek değildir gaye. Gaye hedefi süslemenin, çerçeveye almanın eskizini çizmektir.

Sanatta yeni; sanatçının eskimesidir, kendini eskitmesidir, yıpratması, aşındırmasıdır. Daha diyebilen tek varlık olan insana en güzel cevabıdır. Bütün uzuvları önüne doğru olan insanda her eyleme ait istikamet, sanatla çizilirken yeniye kavuşmanın heyecanıdır yine demek.

Yeniden doğmak. Her sanat eseri yeniden doğuştur, ölmemek üzere. Sanatçı ölürken arkasındaki duadır. Sanat bir mezar taşında şiirdir yeniden doğmanın melodisine akseden. Yeniden, yeniden doğabilmek bir gaye ise çerçevesine bezektir, göz yaşının akıntısıdır bütün oluklarında, kıvrımlarında. Sanat bir avuç içidir, avuç içinde bir kelebeğim yeniden doğma arzusunda.

Tükenişin acımasızlığına başlangıcın tebessümü olarak yeniden doğuş, yeninin doğuşudur aslında.

Poppy Gallery güncelliğimize ve geleceğimize dair tasavvur ve tasarrufların sahibi sanatçılar Arzu Atıl, Ayşe Fıçıcıoğlu, Cem Koronel, Emine Doğru, Erol Deneç, Hakan Şengönül, Kadriye İnal, Lütfü Kaplanoğlu, Mert Taşkın Demir, Niner Kasımoğlu, Özlem Bulut Şengönül, Perihan Koca, Sait Işık, Şule Atasoy Tansel Ve Tatiana Kaymaz’ın eserlerinden oluşan ve küratörlüğünü Ressam Sedat Özer’in yaptığı karma sergi sanatseverlerle buluşuyor.