Detoks yaptıracaklar dikkat !

Detoks yaptıracaklar dikkat !
Güncelleme:

Son yılların en favori güzelleşme yöntemi detoks için kötü bir haberimiz var..

İngiliz uzmanlar, son yılların gözde yenilenme yöntemi detoksun pazarlama taktiği olduğunu söylüyor ve uyarıyor: Ürünler bilimsel değil...

Detoksun vücudu temizleyip arındırdığı yönündeki bulgular, meğer sadece bir inanışmış. Araştırmacılar, detoksun vücut için sanıldığı kadar yararlı olmadığını söylüyor. 'Sense About Science' adlı İngiliz internet sitesinde yayımlanan bulgulara göre, doktorların verdiği detoks reçetelerinin hiçbiri bir diğerini tutmuyor ve çoğu reçete detoks ürünlerinin pazarlanabilmesi için hazırlanıyor. Piyasadaki 15 detoks ürününü hiçbir işe yaramayan ürünler olarak sunan site, doktorlarla pazarlama şirketlerinin ortak çalıştığını öne sürüyor.

İş hayatının yarattığı gerginlikten, yiyeceklerden alınan toksik maddelerden, alkol ve sigaranın zararlı etkilerinden kurtulmak için birçok farklı çeşidi uygulanan detoks, vücuttan suyla birlikte toksin atmak için yapılıyor. Hazır sıvılar, çaylar ve haplarla kolaylaşan detoks yöntemi vücudu yeniliyor. Ancak araştırmacılara göre, sağlıklı beslenmek ve zinde bir vücuda sahip olmak için taze sebze ve meyveler yeterli, detoks ürünleriyse tıpkı kozmetik ürünleri gibi bir çeşit pazarlama taktiği...

Sitenin açıkladığı ürünler arasında, şişelerde satılan çeşitli sular, peeling malzemeleri, yüz maskeleri, şampuanlar, vitaminler, losyonlar, selülit giderici ürünler de var. 'Hiç bir firma, diğerinin ürettiği detoks ürününü 'doğru' bulmuyor ve başka bir detoks ürünü çıkarıyor. Bu durum, detoks ürünlerinin bilimsel temele dayanmadığını, tüm bu ürünlerin sadece pazarlama taktiği olduğunu gösteriyor' diyen araştırmacılar Noel gibi özel günler sonrasında bu tür firmaların daha çok iş yaptığını, insanları bir hafta gibi kısa sürede daha sağlıklı olacaklarına inandırmaya çalışmakla yalan söylediklerini anlatıyor.

En iyi detoks taze gıda...

Londra Üniversitesi'nden Colin Berry en iyi detoksun az alkol almak, sigara kullanmamak ve taze meyve sebze tüketmekle yapılacağını, detoks yapmak için ekstra alınan her ürünün vücuda zarar getireceğini kanısında. Uzmanlar, detoks ürünlerinden bir tür sihir beklendiğini ancak bu ürünlerin mucize yaratamayacağını söylüyor. Araştırmacılar İngiltere'de altı bin diyetisyen olduğunu, yine de beslenme bozukluğu olanların sayısının her geçen gün arttığını, insanların beslenme yardımı almak için ciddi ücretler ödemek zorunda kaldığını ve kontrol altına alınmazsa gelecekte herkesin beslenmeyle ilgili danışmanlık almak zorunda kalacağını söylüyor.