Yaz sıcaklarında doğru nevresim seçin

Yaz sıcaklarında doğru nevresim seçin
Güncelleme:

Yaz sıcaklarında deliksiz bir uyku özlemi çekenlerin, nevresim takımlarını yeniden gözden geçirmesi gerekiyor.

Sentetik, polyester gibi hava almayan kumaşlardan üretilen nevresimler, hem uyku kalitesini hem de sağlığı olumsuz etkiliyor. İdeal bir uyku için önerilen nevresimler ise, yüzde 100 pamuktan üretilmiş, hava geçirme özelliğine sahip pamuk satenler.

Yaz sıcaklarının etkisini artırdığı bu günlerde, gece uyumak zorlaşmaya başladı. Tüm pencereler açık olmasına ve en ince yatak kıyafetleri tercih edilmesine rağmen birçok kişi, deliksiz bir uykunun özlemini çekiyor. Bu duruma sıcaklar kadar, kalitesiz nevresimler de yol açıyor. Hava geçirme özelliği olan kumaşların tercih edilmesi gerektiğini söyleyen b’linen’ın kurucusu Banu Kızıltoprak, pamuk saten nevresimler ile en sıcak yaz günlerinde bile rahatlıkla uyunabileceğinin altını çiziyor.

Renklerde pastel tonlar

Parlak, yumuşak, pürüzsüz dokuları ile pamuk saten nevresimlerin, sağlıklı olmalarının yanı sıra yatak odalarının tüm havasını değiştirdiğini de söyleyen Banu Kızıltoprak’ın yaz ayları için renk önerileri ise, mavi, gri, ekru, beyaz, kum beji ve pudra gibi pastel tonlar.

Leyditurk.com