Yaz gelinleri için makyaj önerileri

Yaz gelinleri için makyaj önerileri
Güncelleme:

Makyaj sanatçısı Umay Korgül, yaz gelinleri için makyaj önerilerinde bulundu.

Her gelin özeldir, her gelin güzeldir.Her gelin düğününde kendini özel hissetmek ister. O gün bir masal günüdür, aslında her kızın küçüklüğünden beri hayal ettiği bir masaldır ve işte o gün masalın prensesi ta kendisidir. Bunu daha da güzelleştirmek gelinin elinde diye düşünüyoruz her zamankinden farklı olmalıyım derken çok abartılı bir gelinlik, çok abartılı bir saç modeli ve abartılı bir makyajla hayallerindeki prenses suya düşedebilir. 

Kulis Makyaj Akademi eğitmenlerinden makyaj sanatçısı Umay Korgül Gelgör, en dikkat edilmesi gereken noktanın doğallık ve güzeliği doğallıkla ortaya koymak olduğunu vurguluyor:

\"Düğün günü bir peri, bir prenses yaratıyormuş gibi hissederiz; özellikle makyajda her zamankinden ağır makyajlar istenir ama makyajın kalıcılığını arttırmak için ağır, koyu makyajlar yapmak gerekmez. Profesyonel ürünler ve bu ürünlerin doğru kullanımında ortaya hem  her zamankinden daha kalıcı hem de sade ama her zamankinden daha hoş bir görünüm sağlanabilir.\"

\"2-474.jpg\"
 
Umay Korgül Gelgör, yaz gelinlerine makyaj yaklaşımlarını anlattı:

 \"Yüzde kalın örtücüler (fondotenler) kullanmamaya dikat ederiz, çünkü bir kaç saat sonra kalın kapatıcılar yüzdeki mimikleri yani çizgileri ortaya çıkartır (yuzde o çizgiler olmasa da) bu yüzden daha ince örtücüleri kullanmaya dikkat ederiz. Bu da yüzdeki kusurları kapatmaya yeterli olacaktır. İnce örtücü deyince sanki yüzdeki lekeleri kapatmayacak hissine kapılabilrsiniz, ama yanlış... Çok daha doğal bir efekt verecektir. Sonrasında doğru ışık-gölge kullanımı yüzü daha ince ya da burnu daha küçük gösterebilir. En önemli yer gözler tüm doğallığıyla ortaya çıkartmak gerekir, gözleri, şeklini bozmadan bakışları sertleştirmeden yaşı büyütmeden. Ve önemli bir not; kaş altlarına lütfenn beyaz simler sürmeyin sürdürmeyin.En son kullanılacak dekolte bölgelerine de fondöten uygulamalarını yaparak makyajı sabitlemek için fixer spreyler kullanıyoruz.\"

\"1-840.jpg\"

YAZ GELİNİ / KIR GELİNİ

Makyaj Sanatçısı Umay Korgül Gelgör, en güzel düğünün yaz düğünü olarak düşünüldüğünü ancak  gerçekten zor olan kısımları kış düğününden fazla olduğunu söyledi:

 \"Yaz başı ya da sonu daha iyi olacağını düşünüyorum.Sıcaklar çok bastırmadan ya da soğuklar gelmeden  gelinliğiniz ne kadar hafif olsa da kumaşları ince olsa da terletmez diye düşünmeyelim; sıcağın yanında heyecanla birlikte umduğunuzun fazlası ter dökebilrisiniz hazırlıklı olun… Makyaja gelirsek… Kullanılacak fondöten yine ince seçilmeli, kalıcılığından korkmayın profesyonel ürünler oyuncuların sette kullanılması için yapıldığından en az 8 saat bozulmadan yüzde kalması için üretilmiştir. Üzerine bir de fixer sprey sıkıldığında kalıcılığı 2 kat arttırmış olursunuz... Yani ağlamak da serbest;)

Renklerde yazın sıcak renkleri, denizin tatlı turkuzaları, kumun ışıltılı sarıları ve kahveleriyle karışabilir. Dudaklarsa belirginleştirilmeli ama koyu renkler kullanılmamalı. Mutluluklar\"

Hürriyet