Yarı yıl tatilinin en popüler ülkeleri

Yarı yıl tatilinin en popüler ülkeleri

Yarı yıl tatilinde Türkler en çok hangi yurt dışı rotaları tercih edecek? İşte araştırma sonuçları...

Okullar yarı yıl tatiline girdi. Bir başka deyişle aileler ve gençler için seyahat vakti geldi çattı. Peki Türk turistler bu tatilde en çok hangi yurt dışı rotaları tercih edecek? Hangi rotalar yükselişte, hangileri düşüşte? Momondo’nun araştırması sürpriz sonuçlar ortaya koyuyor.

Kış ortasında sıcak bir ülkede yaz keyfi mi, kültür turları mı, yoksa egzotik bir ülkede şaşırtıcı deneyimler yaşamak mı? Seyahat arama sitesi momondo, yarı yıl tatili öncesinde, tatil dönemini kapsayacak şekilde yapılan uçak bileti aramalarını analiz ederek en popüler yurt dışı rotaları belirledi. Sürpriz sonuçlar ortaya koyan araştırmadan en dikkat çekici başlıklar ise şöyle:

\"e3364296_momondo___amsterdam.jpg\"

ZİRVENİN SAHİBİ AMSTERDAM

Momondo verilerine göre Hollanda’nın her daim popüler şehri Amsterdam, bu yıl yarı yıl tatilinde en çok gitmek istediğimiz şehir. Amsterdam, geçtiğimiz yılki yarı yıl tatili döneminde listenin ikinci sırasındaydı. İkinci sırada hareketli sokakları, tapınakları ve meşhur yüzen çarşısıyla Tayland’ın renkli başkenti Bangkok yer alıyor. Geçtiğimiz yıl yedinci sırada yer alan ‘Melekler Şehri’ lakaplı Bangkok’un bu yılın listesinde 5 basamak yükselmesi dikkat çekiyor. Bu sonuç, momondo’nun kısa süre önce yayınlanan bir başka araştırmasıyla da uyum içerisinde: Türkler bu yıl başta Bangkok olmak üzere uzak destinasyonlara seyahat etmek istiyor.

\"e3364278_momondo___kiev.jpg\"

PARİS VE KİEV YÜKSELİYOR

Üçüncü sırada ise Fransa’nın Işıklar Şehri, yani Paris yer alıyor. Geçtiğimiz yıl beşinci sırada yer alan Paris de popülaritesini artıran şehirler arasında. Dördüncü sırada ise Kuzey Kıbrıs’ın Ercan Havalimanı yer alıyor. Listenin beşinci sırasındaki Ukrayna’nın başkenti Kiev ise popülaritesini en çok artıran şehirler arasında. Başkentimiz Ankara’nın kardeş şehri olan Kiev, geçtiğimiz yılın yarı yıl tatili sırasında 12. sırada yer alıyordu. Kiev, momondo’nun 2015’in son günlerinde yaptığı araştırmaya göre de yeni yıla en çok girmek istediğimiz şehir konumundaydı.

\"e3364281_momondo___d__sseldorf.jpg\"

İLK 10’A İKİ ŞEHİR SOKAN TEK ÜLKE ALMANYA

En popüler 10 şehir listesinin altıncı ve yedinci sıralarında ise Alman şehirleri yer alıyor. Büyük bir Türk nüfusuna ev sahipliği yapan Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin başkenti Düsseldorf, geçtiğimiz yıla kıyasla yedi sıra birden yükselerek listenin altıncı sırasına yerleşti. Moda ve fuar şehri Düsseldorf, Köln gibi Almanya’nın başka diğer önemli şehirlerine uygun fiyatlarla ulaşmak isteyenler tarafından transit şehir olarak kullanılıyor. Geçen yıla göre bir sıra gerileyen başkent Berlin ise listenin yedinci sırasında yer alarak Almanya’nın ilk 10’a iki şehir birden sokan tek ülke olmasını sağlıyor.

\"e3364286_momondo___roma.jpg\"

SARAYBOSNA 17 SIRA BİRDEN YÜKSELDİ

Sekizinci sırada geçtiğimiz yıla kıyasla bir sıra yükselen İtalya’nın açık hava müzesi Roma yer alıyor. Roma’yı Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu mevsimde dahi 30 dereceyi aşan sıcaklıklarda tatil yapma imkanı sunan alışveriş cenneti şehri Dubai izliyor. İlk 10’da yer alan son şehir ise Türk turistlerin vizesiz seyahat edebildikleri Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna. Tarih kokan bu şehir, önceki yıla göre 17 sıra birden yükselerek, ilk 10’un en çok yükselen şehri olma özelliğini de taşıyor.

MOSKOVA ZİRVEDEN 20’LİĞE DÜŞTÜ

Listedeki en önemli düşüşlerden birini ise Rusya’nın başkenti Moskova yaşadı. Geçtiğimiz yarı yıl tatilinin en lider destinasyonu olan Moskova, bu yıl kendine ancak 20. sırada yer bulabildi. Kopenhag, Miami ve Stockholm de önemli ölçüde kan kaybeden şehirler arasında.