Vücuttaki değişimler depresyon sebebi

Vücuttaki değişimler depresyon sebebi
Güncelleme:

30 yaşından sonra vücutta fark edilen değişiklikler kişilerde depresyona neden olabiliyor.

Yaşlanmak insanoğlunun kaçamayacağı doğal bir süreç… Bu sürecin zilleri de 30 yaşında çalmaya başlıyor. 30 yaş üstü herkes zamanla hem yüzünde hem de vücudunda eskisinden farklı olarak değişimleri hissetmeye başlıyor. Yerçekimine direnemeyen vücudumuzun değişimini kabullenmekte oldukça zorlandığımızı ve depresyona girdiğimizi dile getiren Plastik ve Rekonstüriktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Defne Erkara, "Ruhumuz hala 20'ler gibi hissettiği için yaşlanma sürecini kabullenmek çok zor olur. Pek çok kişi bu süreçte depresyona giriyor. Bunları en doğal ve en etkili şekilde kamufle etmek de biz plastik cerrahlara düşüyor” diye konuştu.

Orta yaş bunalımı artık daha erken baş gösteriyor

Yaş ilerledikçe yaşlanma süreci başlıyor… Vücut ve ruh yaşındaki yaşanan farklılıklarda kişilerde depresyona yol açabiliyor. Birçok kişinin yaşlanma karşısında ciddi bir depresyona girdiğini belirten Op. Dr. Defne Erkara, bu tip durumlarda yüzde ve vücutta kombine doğal estetik formülünün iyi bir çözüm olduğunu dile getirdi. Op. Dr. Erkara şöyle konuştu: "Artık orta yaş bunalımı günümüzde oldukça ileri çekilmiş durumda. 30 yaşındaki kişiler, kadın veya erkek fark etmeden kapımızı çalıyor ve yaşlanma belirtilerinden derhal kurtulmak istediklerini söylüyor.”

Ruhu mutlu edecek yöntemlerle depresyondan korunabilirsiniz

Günümüzde bu anlamda cerrahi dışı geliştirilen yöntemler gitgide daha popüler hale gelmekte. Bunlar çeşitli lazer uygulamaları, mezoterapi, PRP, botoks, dolgu, dermapen, askı yöntemleri olarak dikkat çekti.

Ruhu mutlu edecek yöntemler ile depresyondan kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Op. Dr. Defne Erkara "Bahsettiğimiz bu yöntemlerle kişinin ifadesini bozmadan genç görünmesini sağlıyoruz. 30 yaş sonrası aralıklı ve dengeli olarak tüm vücut ve yüzde kombine/kombinasyonlu estetik birçok kişi için hayat kurtarıcı oluyor” dedi.

Kombine estetik ile en doğal görüntü mutluluk getiriyor

Op. Dr. Defne Erkara kombine estetiği şu şekilde sıraladı:

- 40 yaş üstü botoks ve gözaltı ışık dolgu kombinasyonu ile göz çevresindeki belirtiler çok dengeli bir şekilde tek işlem ile siliniyor.

- 40 yaş üstü botoks, gözaltı dolgu ve ağız kenarı dolgu kombinasyonu ile hem orta hem de üst yüz bölgesinde sağlıklı bir görüntü veriliyor.

- Çenesi geride olan kişiler ve 50 yaş üstü yanak bölgesine dolgu ve botoks kombinasyonu ile çene kenarında oluşan deri düzensizlikleri ortadan kalkıyor ve yanaklar eski dolgunluğuna kavuşuyor.

- Kuru çok mimikli lekeli ciltlerde kimyasal peeling, PRP ,mezoterapi ve botoks kombinasyonu ile kişi kesinlikle sağlıklı bir cilde kavuşuyor. Bitkinlik belirtileri bu sayede ortadan kalkıyor.

- 30 yaş üzeri zayıf yüz ve derin mimik izlerine yönelik üst çene bölgesi dolgu ve botoks kombinasyonu ile kilo almayı beklemeden havalı ve sağlıklı yüze kavuşmak mümkün oluyor.

Bu tip kombinasyonların sayısız olduğunu belirten Op. Dr. Defne Erkara önemli olan herkesin ihtiyacına yönelik kombinenin yapılması gerektiğini söyledi.