Vücudunuz yaza hazır mı?

Vücudunuz yaza hazır mı?
Güncelleme:

Yazın tatile gidecekler kilo kilo stres yaşıyor!

Yaz sezonu, bir çok insanın daha iyi görünme ve kendisini daha iyi hissetme telaşına girdiği bir dönem. Bu nedenle diyet ve spor yaparak yaza hazırlanmak için gösterilen çaba da mevsim itibariyle tavan yapıyor. Bu konudaki fikirleri merak eden tarafsız sosyal paylaşım platformu KizlarSoruyor.com bir anket ile üyelerine “Vücudun sence yaza hazır mı”sorusunu sordu. Ankete 5.340’i kadın 3.091’i erkek olmak üzere toplamda 8.431 kişi katıldı. Sonuçlara göre çoğunluk, sağlıklı olmaktan çok, yazın daha iyi görünmek için diyet ve spora başlıyor. Yazın tatil yapamayacak olanlarda ise “kimse görmeyecekse sorun değil” algısı hakim.

Dış görüntümden memnunum ve yaza hazırım: %35

Vücudunun yaza hazır olduğunu ifade eden üyelerden bazıları “Yediklerime dikkat ediyorum, şu an için yaza hazırım.” “Bu yaza sıkı hazırlandım” gibi cevaplar verdi. Üyelerden bazıları, sadece yaz aylarında değil her dönemde sağlığa dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Dış görüntümden memnun değilim ve spor, diyet vb ile iyileştirmeye çalışıyorum: %31

Kış aylarında daha kalın ve bol kıyafetler giyindiğimizden, vücudumuzun görüntüsüne pek önem vermeyerek, yediklerimize daha az dikkat ederiz. Yine kışın vücut ısımız her zamankinden daha çabuk düşer ve bu da bizlere sürekli bir şeyler yeme ihtiyacı hissettirir. Bu nedenle bir çoğumuz için kilo almak kaçınılmazdır. Bu sebeple yaza sağlıklı ve fit bir şekilde girmek isteyen üyelerden bazıları sağlıklı beslenme ve spor desteğiyle yaza hazırlandığını şu sözlerle belirtti: “Biraz fazlalıklarım var, bunlardan kurtulmak için bol bol su içiyorum ve yürüyüş yapıyorum”, “Nisanın başında diyete ve spora başladım, haziranın sonuna doğru istediğim kiloya ulaşmayı planlıyorum”. Üyeler arasında aşırı zayıf olduğundan dolayı, yaz sezonu için kilo almaya çalışanlar da mevcut.

Dış görüntümden memnun değilim ve iyileştirmek için uğraşmıyorum : %34

Bu yaza vücudunun hazır olmadığını belirten üyeler arasında genelde yaz tatiline çıkamayacak olanlar yer alıyor. Düzensiz çalışma saatleri ve günlük problemlerden dolayı kilo aldığını belirten üyelerden bazıları bu durumu iyileştirmek için bir şeyler yapmadıklarını şu sözlerle dile getirdi: “Bu yaz çalışmak zorundayım ve vücuduma pek dikkat etmiyorum”, “Görüntümden memnun değilim fakat tatile çıkmayacağım için çok önem vermiyorum”.

Leyditurk.com