Vizyon Koleji ''zihin haritaları'' ile öğretecek

Vizyon Koleji ''zihin haritaları'' ile öğretecek

Vizyon Koleji zihin haritaları ile öğrenmeyi standart müfredata taşıyor.

Kritik Düşünme ve Problem Çözme, öğrencilerin 21. yüzyılda edinmeleri gereken en önemli becerilerindendir. Bu anlayıştan yola çıkarak, eğitim modelini ‘’Yaşam Boyu Başarı’’ üzerine kurgulayan Vizyon Koleji,  Türkiye’de vizyon oluşturacak bir uygulama başlatıyor. Zihin Haritaları (Mindmapping) ile eğitim müfredatın bir parçası haline geliyor.

Zihin haritaları tekniği üst düzey öğrenme ve problem çözme becerisi kazandırıyor.

Zihin haritası, (ing. Mindmapping) kelimeleri ve düşünceleri birbirine bağlamak ve bunları bir anahtar kelime veya düşünce etrafında toplamak için kullanılan bir diyagramdır.  Vizyon Koleji Genel Müdürü ve aynı zamanda hafiza teknikleri ve ileri öğrenme uzmanı olan  Abdulkadir Özbek ‘’ Zihin haritası tekniği, eğitim alanında özellikle ders çalışmada, not almada, kısa ve uzun süreli aksiyon planı yapmada, beyin fırtınasında kullanılan resimli bir diyagramdır. Bu diyagramın en önemli özelliği, beynin her iki lobunu da harekete geçiren resimlerin ve kelimelerin kullanılmasıyla, öğrenilen bir takım bilgilerin unutulmamasını sağlamasıdır. Bu diyagramda bir kağıt üzerine alınan notlar ve bağlantılar yardımıyla, beyin daha sonra bu resmi incelediğinde o bilgilerin hatırlamasını kolaylaştırır.’’ diyor.

Beynin her iki yarısını da etkili kullanmayı öğretiyor.

Merkezden dışa doğru gittikçe düşüncelerin de aynı biçimde hareket etmesini sağlayan Zihin Haritaları, öğrencilerimizin her şeyi daha kolay hatırlamalarını, parlak fikirler üretmelerini, bildiklerini daha iyi ifade edebilmelerini, tartışmalarda insanları ustaca ikna edebilmelerini, kişisel hedeflerini planlamalarını, yaşamlarının kontrolünü ele almalarını sağlıyor. Vizyon Kolejinde zihin haritaları eğitimi ilkokuldan başlayarak 12. sınıfa kadar kesintisiz uygulanıyor.

Bahçeşehir’e Büyük Eğitim Yatırımı!  

Vizyon Koleji ikinci kampüsü Bahçeşehir’de açılıyor.   21. yüzyıl eğitim anlayışı kapsamındaki öncü ve özgün programlarıyla hem Türkiye’de hem de yurtdışında farkındalık oluşturan Vizyon Koleji ikinci kampüsünü Bahçeşehir’de açıyor. Bahçeşehir’in gözde okullarının bulunduğu, ‘’okullar bölgesi’’ diye anılmaya başlayan bölgede 12.500 m2 kapalı alana sahip modern bir kampüs projesine başlayan Vizyon Koleji, Mart ayından itibaren tanıtım ofisinde, tüm sınıflarda kayıt almaya başlıyor.