Vajina daraltma sonrası neler olur?

Vajina daraltma sonrası neler olur?

Vajina daraltma ameliyatı sonrası nelere dikkat etmek gerekiyor?

Vajina daraltma ameliyatından sonra hijyene dikkat edilmeli, kegel egzersizleri yapılmalı ve 2 aydan önce cinsel ilişkiye girilmemeli.

Vajina daraltma ameliyatı neden yapılır?

Bütün dokular gibi zamanla vajina dokuları da gevşeyebilir ve bedenin bu bölgesinde de deformasyon meydana gelebilir. Bu durum cinsel hayatı olumsuz etkileyebilir. Vajinadaki bu deformasyon, vajina daraltma ameliyatı ile düzeltilebilir. Amaç vajinayı sıkılaştırarak hem kadının hem de erkeğin alacağı cinsel hazzı arttırmaktır.

Vajina daraltma ameliyatı sonrası hijyene koşulları nasıl olmalı?

Vajina ameliyatından 3-4 gün sonra günlük normal yaşama dönülebilir. Dikişler ise kendiliğinden üç hafta sonra düşecektir. Ancak dikişler düşene kadar pansumanları düzenli ve hijyen kurallarına uyularak yapılmalı, günde iki kez temiz çamaşır giyilmeli, enfeksiyon riski sebebiyle temizliğe çok özen gösterilmeli, mümkünse umumi tuvaletlere girilmemelidir.

Vajina daraltma ameliyatı sonrası kegel egzersizleri nasıl yapılır?

Vajina ameliyatının ardından kegel egzersizleri yapılmalıdır. Kegel egzersizlerinin amacı vajina kaslarını kontrol etmeyi öğrenmektir. İdrara çıkıldığında üç-dört kez idrar birkaç saniye tutulur, sonra bırakılır. İdrar tutmayı öğrendikten sonra egzersiz idrar yokken tekrarlanmalıdır. Günde 10 dakika yapmak yeterlidir.

Vajina daraltma ameliyatı sonrası ne zaman cinsel ilişkiye girilmeli?

Dikişlerin düşmesi cinsel ilişkiye girmek için yeterli değildir. Ameliyatın üzerinden iki ay geçmeden önce ilişkiye girilmemelidir. Eğer enfeksiyon oluşmuşsa bu süre uzayabilir. Mutlaka ameliyatı gerçekleştiren doktorun önerisine uyulmalıdır.

HT Hayat