Uzun yolda çocukları oyalamanın yolları

Uzun yolda çocukları oyalamanın yolları
Güncelleme:

Çocuklarınızın yolculuk boyunca sıkılmasını önleyecek ve sizin de akıl sağlığınızı korumaya yarayacak öneriler...

Sürpriz çantası: Çocukları oyalamanın en iyi yollarından biri onlar için sürpriz çantası hazırlamak. Küçük bir çantayı yeni oyuncaklar ve en sevdikleri çikolata ya da şekerlemelerle doldurun. Ayrıca, onları oyalayacak renkli post-it ler, küçük el fenerleri gibi ilgilerini çekecek şeyleri de koymayı ihmal etmeyin. Sıkıntı belirtileri göstermeye başladıklarında çantayı verin.

Beslenme çantası: Sık sık durmayı ve zaman kaybetmeyi önlemek için onlara beslenme çantası hazırlayın. İçine genelde yemelerine izin vermediğiniz yiyecekleri koyarak ilgilerini çekin. Çocuklarınızın arabanın içinde zıplamasını istemiyorsanız, şekerleme ve çikolataları abartmayın. 

Laptop ve DVD: Bu ikili uzun yolculuklarda hayat kurtarıcı olabilir. Çocuklarınızın favorisi olan filmleri, laptoptan kulaklıkla izlemelerine izin verin. Bu onları saatlerce oyalayacaktır.
 
Dijital fotoğraf makinesi: Dijital bir makina çocukları saatlerce oyalayabilir. Yolculuk boyunca fotoğraf ve video çekebilirler. Yolculuğa çıkmadan önce onlara basit bir fotoğraf makinesi hediye edip, nasıl kullanacaklarını öğretin. 

Kitap ve müzik CD\'leri: Eğlenceli hikâyeler ve şarkılar yol boyunca eğlendirici aktiviteler olabilir. Hatta dinlerken uykuya dalabilirler. Yol boyunca çocuk hikâyeleri ve müzikleri dinlemek istemiyorsanız yanınıza kulaklık almayı unutmayın. 

HT Hayat