Güneşin nimetlerinden yararlanın !

Güneşin nimetlerinden yararlanın !

Güneş ışığında bulunan D vitamini hastalıkların önüne geçmeyi sağlıyor.

5 dakikalık kendinizi güneşe bıraktığınızda, güneş ışığında bulunan D vitamini hastalıkların bile önüne geçmeyi sağlıyor.

Günde yalnızca 5 dakika boyunca güneş ışınlarını içinize çekerek kemik erimesi, depresyon, kanser, obezite ve diyabet gibi hastalıkların önüne geçebileceğinizi ve güneş ışığında bulunan D vitamininin en etkili terapi yöntemlerinden biri olduğunu biliyor musunuz?

Yaygın olan inanışın aksine güneş ışığı ve içerisinde bulunan D vitamini sağlıklı bir şekilde faydalanıldığında sağlık açısından kaçınılmaz bir besin. Yüzyıllar boyunca şifacı ve doktorların başvurduğu 'Helyoterapi' de kaynağını güneşten almakta. Bu konuda yapılan araştırmalar sağlıklı güneş ışınları yani D vitamininin başta raşitizm ve kemik erimesi gibi kemik hastalıkları olmak üzere, cilt sorunları, depresyon, kanser, obezite gibi pek çok hastalığı önlediğini ve iyileştirdiğini ortaya koyuyor.

Ne var ki pek çok besin maddesi D vitamini içermekte. Örneğin gün boyunca ihtiyacımız olan D viatminine sahip olmak için 10 barda portakal suyu ve haftada 5 öğün somon tüketmemiz gerekiyor. Bu noktada en doğal enerji kaynağı yardımımıza koşuyor ve ışınlarını cömertçe bizimle paylaşıyor; üstelik hiç bir karşılık beklemeden! Güneşi içimize çekerek yapacağımız kısa bir yürüyüş ile bedenimize D vitamini konusunda yardımcı olabilir, bu muhteşem kaynağın tadını birkaç basit kuralı aklımızdan çıkarmamak kaydı ile çıkartabiliriz.

Güneşe bakan bir camın önünde veya arabada maruz kalacağınız güneş ışığının kanıtlanmış bir faydası bulunmamakta. Bu yüzden üşenmeyin ve dışarı çıkın!

Koyu cilt pigmentlerine sahipseniz güneş ışınlarına daha fazla ihtiyacınız var demektir.

D vitamini bedenimizde aktive olmak için bağırsak ve karaciğerinizin yardımına ihtiyaç duyar. Yorgun ve hasta bağırsak ve karaciğerler ile D vitamini etkisini ve şifa özelliğini kaybeder. İşte size bağırsak ve karaciğerlerinize iyi bakmak ve onları temiz tutmak için bir sebep daha!

D vitamini bedenimizde depolanabilir. Bu yüzden her gün bol miktarda güneş ışığı ileriki yaşlarda kemik erimesi gibi rahatsızlıkların kapımızı çalmasını önleyecektir. Önleminizi alın!

Bedenimiz yaz boyunca biriktirdiği D vitaminini kış aylarında kullanmak üzere yağ hücrelerinde saklar. İşte bu yüzden yaz boyunca güneşin tadını çıkartmayı ve içinize bol bol güneş ışını çekmeyi unutmayın! (Elbette makul saatlerde!)

Atmosferik şartlar gereği açık bir cilt tonuna sahipseniz daha fazla koruma gereği hissedebilirsiniz. Güneşin en dik olduğu saatlerde güneşe çıkmaktan kaçının ve koruma kullanmayı unutmayın. Eğer hassas ve güneşten yıpranmaya müsait bir cildiniz varsa yüz, boyun, omuzlar ve ellerin korumasına özen gösterin. Bu gibi durumlarda güneş ışınlarından faydalanmak için bedeninizin bacaklar ve kaın gibi yıpranmaya daha az meyilli bölümlerini açıkta bırakabilir ve güneşi emmelerine izin verebilirsiniz.