Ünlülerin çıplak fotoğrafları hacklendi !

Ünlülerin çıplak fotoğrafları hacklendi !
Güncelleme:

Hollywood ünlüleri bir kez daha "hacker" kurbanı oldu.

Jennifer Lawrence ve Kate Upton gibi yüze yakın ünlünün fotoğrafları, iCloud hesaplarını hackleyen bilgisayar korsanları tarafından internete sızdırıldı.

“4Chan” adlı hacker grubu önceki gece Apple’ın iCloud sistemine sızmayı başardıklarını ve birçok Hollywood ünlüsünün çıplak fotoğraflarını ele geçirdiklerini duyurdu. Bu duyurunun ardındanJennifer Lawrence, Kate Upton, Kaley Cuoco, Bar Refaeli, Ariana Grande ve Kirsten Dunst gibi yıldızların cep telefonlarıylaçektiği çıplak fotoğrafları internette hızla yayıldı. Twittter, site kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle fotoğrafları yayan bazı hesapları kapattı.

Güvenlik tartışması

Olayın ardından fotoğrafları yayınlanan bazıünlülerden açıklama geldi. Oscar’lı oyuncu Lawrence’ın basın sözcüsü, olayı adi bir hırsızlık olarak niteledi ve fotoğrafların Lawrence’a ait olduğunu kabul etti.Yayınlanan bazı fotoğrafların sahte olduğu iddia edilirken, hacker’lar Kim Kardashian, Candice Swanepoel, Amber Heard, Kelly Brook ve Kate Bosworth gibi isimlerin de dahil olduğu yüze yakın ünlünün fotoğraflarının ellerinde olduğunu açıkladı.Skandal, Apple’ın iCloud uygulamasınıngüvenliğini tartışma konusu haline getirdi.

HT Hayat