Ünlü oyuncunun makyaj sırları

Ünlü oyuncunun makyaj sırları
Güncelleme:

Güzel oyuncu Burcu Kara, pürüzsüz ve sağlıklı cildinin sırrını anlattı.

* Makyaj yapmak hoş bir şey ama günlük hayatımda hiç makyaj yapmam. Çünkü çıkarmaktan nefret ediyorum, çok üşeniyorum. Çoğu zaman setten eve gelip, yorgunluktan makyajımı silmeden yatıyorum. Sadece üşengeçliğimden, mecbur kalmadığım sürece makyaj yapmayı tercih etmiyorum. Aslında çok iyi makyaj yaparım. 

* Günlük makyajımda sadece allık ve parlatıcı kullanıyorum.

* Makyaj çantamda allık, parlatıcı, gözaltı kapatıcısı ve rimel mutlaka olur.

* Gözlerimi ön plana çıkarmayı seviyorum. Tenim çok solgun olduğu için yüzüme renk verdiğim zaman gerçekten çok değişiyor.

* Dudak kalemi tarzı şeyleri hiç sevmem, sıvı rujları tercih ederim. Eyeliner hiç kullanmam. Makyajda gözaltlarına daha çok önem veririm. Rimel mutlaka sürerim. Elmacık kemiklerimi allıkla ortaya çıkarıyorum. Yüzü inceltmek için çene altlarıma da allık sürerim. Burnumun etrafına da allık hileleri yaparım. Fondöten hiç kullanmam.

* Kremlerin yanı sıra doğal reçetelerim de vardır. Tonik yerine gül suyu kullanırım. Gül suyu cildi rahatlatıyor ve sıkılaştırıyor. Onun dışında yağlı el sabunlarını tercih ederim.

\"¬68001.jpg\"

* Kozmetiğe çok para harcamıyorum. Makyaj malzemelerine milyarlar veren arkadaşlarım var, onlara da soruyorum “Ne değişiyor?” diye. Bir şeyi 5 liraya almakla gidip 150 liraya almak arasındaki farkı ben anlamıyorum. Kesinlikle hiçbir konuda marka takıntım yok, işimi görsün yeter. Çünkü 150 liraya pudra, 150 liraya fondöten, 100 liraya allık alıyorsun, oluyor 400 lira. Bu ülkede bu paraya geçinen insanlar var. Sadece cildimin temizliğine çok dikkat ediyorum. Bu nedenle para verdiğim tek şey, cildimi rahatlatması için, nemlendiricilerdir. Sette on defa makyaj yapılıp silindiği için, cildim çok tahriş oluyor. Cilt bir süre sonra keçe gibi olmaya başlıyor.

* Kremleri seviyorum, vaktim olsa da her yerime ayrı krem sürerim ama çok üşengeç biriyim. Duşa girerim beş dakikada çıkarım. Bu konuda iyi bir örnek değilim aslında. İlk çıktığı dönemlerde selülit kremlerini kullandım ama artık eskisi kadar faydalı olduklarını düşünmüyorum.

* Cilt bakımı yaptırmak gerekiyor ama ne yazık ki fırsatım olmuyor. Kendim ancak haftada bir peeling yapıyorum.

* Gece hiç dışarı çıkmam, ben üç yıldır İstanbull\'da yaşıyorum, saydım üç gece dışarı çıkmışım. Özel gecelerde de kendi makyajımı kendim yaparım.

Hürriyet