Sağlıklı ve muhteşem saçlar için seçiminiz doğru yapın!

Sağlıklı ve muhteşem saçlar için seçiminiz doğru yapın!
Güncelleme:

Saçlarınızın ışıldaması için bakım yapmak kadar tarak seçimi de önemli.

Saçlarınızın ışıldaması için bakım yapmak kadar tarak seçimi de önemli.Sağlıklı saçlarla bütünleşen iyi bir kesim de büyüleyici bir görünümü garantiliyor

YÜZYILLARDAN bu yana kadınların kendilerini yenilemek, değiştirmek için başvurdukları ilk şey saçları. Kimi zaman renkleriyle kimi zaman uzunluğuyla oynamadan yapamıyoruz. Oysa güzelliğe güzellik katmak için yalnızca bunlar yetmiyor. Çünkü saçların görüntüsünden öte canlı, parlak ve sağlıklı olması önemseniyor. Bunun için de düzenli olarak bakım yapmak kadar, doğru tarak seçimi ve yüz şekline yakışan doğru bir saç stiline sahip olmak gerekiyor.

ELEKTRİKLENEN SAÇLAR
Sürekli elektriklenen saçlarınızdan şikayetçiyseniz, bunun nedeni yanlış yıkama ve tarama olabilir. Saçlarınızı çitileyerek yıkıyorsanız elektriklenmesi gayet doğal. Aynı zamanda metal saç fırçası kullanmak ve kuru kuru fırçalamak da saçı elektriklendirir. Kullandığınız saç fırçası kıldan ya da ahşaptan olmalıdır. Tarama aşamasındaysa fırçanıza bir miktar nemlendirici krem sürün. Krem saçın elektriklenip kabarmasını önleyecektir.

FIRÇALARIN öZELLİĞİ


Tahta ve alüminyum özelikli taraklar ve fırçalar saçınıza hacim kazandırır.

Antistatik taraklar yardımıyla havaya uçuşan saçlarınızı kontrol altına alabilirsiniz. Bu tür bir tarakla saçınızı tararken az miktarda nemlendirici kremi ellerinizin yardımıyla saçınıza dağıtın ve tekrar tarayın. Saçınız artık havada uçuşmayacak.

Plastik taraklarla saç diplerinize masaj yapabilirsiniz. Bunun için yumuşatıcı özelliği olan şampuanınızı saçınıza sürün ve masaj tarağıyla iyice yayın. Bu işlem aynı zamanda kafa derinizdeki kan dolaşımını da hızlandıracaktır.

Alüminyum, plastik veya uygun başka bir maddeden yapılmış delikli yuvarlak taraklar hava sirkülasyonu sayesinde saçlarınızın daha kolay şekil almasına yardımcı olur.

Geniş çaplı taraklar saçınızı temizler ve saçlarınıza ışıltı kazandırır.

BAKIM YAPMAK öNEMLİ
Sağlıklı saçlara sahip olmak için günlük saç bakımına ayrı bir önem vermek gerekiyor. Öncelikle saçların dış etkenlere karşı korunması için mutlaka kalıcı koruyuculardan yararlanmak, atılacak ilk adım. Bunlar saçınızın özelliğine göre seçeceğiniz UV filtreleri, antioksidan içeren ürünlerdir. Bakım ürünlerini seçmeden önce saç tipinizi belirleyin. Çok değişik saç tiplerine rastlamak mümkün olsa da, genel olarak saçları, kuru, yağlı, normal, hassas, ince telli, kalın telli olarak gruplamak mümkün. İdeal bir saç bakımı için profesyonel bir kuaförden yardım alabilirsiniz. Şampuan seçerken sadece temizlemesine değil, bakım yapıcı özellikte olmasında da dikkat etmek gerekiyor. Bitkisel özlere sahip ürünler doğallığın yanısıra saçları güçlendirerek daha sağlıklı olmasını da sağlar.

UZUN MU KISA MI?
Son yıllarda modacıların kafaları iyice karıştı. Yataktan yeni kalkmış, havalı, dağınık ve seksi uzun saçlarla, yine havalı kısa kesimler arasında gidip geliyorlar. Düz fönlü ama kuaförden fırlamış gibi değil, kendi haline bırakılmış hafif dalgalı ya da küçük oğlan çocuğu kesimli masum saç stilleri... Tabi burada kafa biçimi ve yüz şekli devreye giriyor. Bu nedenle saç stiline karar verirken profesyonel bir kuaförün de fikrini almak en doğrusu.