Üniversite öğrencileri bir yılın stresini Bahar Festivali ile attı

Üniversite öğrencileri bir yılın stresini Bahar Festivali ile attı

Yaz aylarının yaklaşmasıyla hareketlenen üniversite kampüsleri festivallere doymuyor.

Bahar Festivalleri kapsamında birbirinden renkli organizasyonlar düzenleyen Süleyman Şah Üniversitesi Resul Dindar ve Fettah Can konserleri ile öğrencilerine müthiş bir müzik ziyafeti sundu.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz, mezun olacak öğrencilerine başarılar dilerken “İlk mezunlarımızı bu yıl veriyoruz. Üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar bir çok festival düzenledik. Ancak ilk mezunlarımızı vereceğimiz bu yıl bizim için ayrı bir anlam taşıyor.”dedi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği festivalin ilk gününde Karadeniz müziğinin yanı sıra seslendirdiği Türk Sanat Müziği ve Halk Müziği şarkılarıyla gönüllerde taht kuran Resul Dindar öğrencilerle buluştu. Seslendirdiği şarkılarla unutulmaz bir konsere imza atan Resul Dindar, öğrencilerin performansından da bir hayli memnun kaldı.

Festivalin 2’nci gününde ise dillere dolanan bestelerinin yanı sıra çıkardığı albümlerle de adından söz ettiren Sanatçı Fettah Can sahne aldı. Kendi albümünde yer alan şarkıları ile beraber bestelerini de seslendiren Fettah Can, mezun olacak tüm öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

2 gün süren festivaller kapsamında Süleyman Şah Üniversitesinde öğrenim gören 75 ülkeden 230 uluslararası öğrenci kendi ülkelerine ait yerel dansları sergilerken çok sayıda yarışma ve oyun parkuru da öğrencilerin bir yılın stresini atmasını sağladı.