Ülkelere göre batıl inançlar

Ülkelere göre batıl inançlar

İşte size dünyanın dört bir yanından, çok şaşıracağınız batıl inançlar.

Hangi ülkelerde hangi batıl inançlar varlığını sürdürüyor?  İşte ülkeden ülkeye değişen batıl inançlar.

Bulgaristan

Bulgaristan’da alkolsüz içecekleri tokuşturmazlar. Alkolsüz içecekleri tokuşturan kişinin çocuğunun çirkin olacağına inanılırmış. Yaygın olan batıl inançlardan bir tanesi de, bekar kadınların masa kenarında oturmamaları. Masa kenarında oturan bekar kadınların evlenecek erkek bulma şansının az olduğuna inanılır.

İspanya

İspanyollar ise yılbaşı gecesi yılın her bir ayı için 12 üzüm yiyorlar. Saat 12’de, 12 üzüm yiyenler bütün yıl şanslı olacaklarına inanıyorlar. İşin en ilginç tarafı ise kimsenin 12 üzümü yiyememesi. 

Rusya

Ruslar, sokakta yürürken önlerinden geçen biri elinde boş kova taşıyorsa, o kişinin para kaybedeceğine inanırlar. Eğer önlerinden su taşıyan biri geçerse, en kısa sürede zengin olacaklarına inanırlar.

İtalya ve Amerika

Avrupalılar da 17 rakamı uğursuzluk getirdiğine inanırlar. Pek çok ülkede özellikle İtalya’da 17 numaralı hane ve kapı numarası ve uçaklarda, otobüslerde de koltuk numarası bulunmaz. Bazı ülkelerde ise, 7 ve 13 rakamlarının uğursuzluk getirdiğine inanılmaktadır. Özellikle Amerika’da otellerde 13 rakamı taşıyan oda ve kat bulunmamaktadır. Bu katlar 12/A olarak numaralandırılmıştır. Bazı kadınlar da, ayın 13’ünde alışverişe çıkmazlar.

İngiltere

İngiltere’de köpek balığı dişinin şans getirdiğine inanırlar. Ayın ilk günü “beyaz tavşanlar, beyaz tavşanlar, beyaz tavşanlar” demek şans getirir. Sonbaharda düşen yaprakları yakalamak şans getirir ve yakalanan her yaprak bir sonraki sene için şanslı geçecek bir ay anlamına gelir.

Çoğu toplumlarda merdivenle ilgili pek çok batıl inanç vardır. Türkiye’de merdiven altından geçmenin uğursuzluk getireceğine inanırız. Bu durum Hıristiyanlarda ise, iki ayaklı merdiven açıldığında üçgen oluşturduğundan, altından geçerken şeytanla anlaşmaya girileceğine ve bu yüzden kutsal üçlemenin bozulacağına inanırlar.  

Türkiye

Türkiye’de var olan batın inançlardan bazıları: Sağ avuç kaşınırsa para gelir, sol avuç kaşınırsa elden para çıkacağına inanılır. Akşam tırnak kesilmez. Akşam sakız çiğnenmez, akşam çiğnenen sakız ölü etidir. Kırılan ayna uğursuzluk getirir. Nazar boncuğunun kötülüklerden ve nazardan koruduğuna inanılır.

HT Hayat