Türkiye onunla motive oluyor

Türkiye onunla motive oluyor

Türkiye'nin motivasyon konuşmacısı Bay İfade anlatıyor...

Bay İfade Volkan Akay. O Türkiye’nin ilk ve tek ifade eğitmeni ve motivasyon konuşmacısı / koçu. Herkes onu Bay İfade olarak tanıyor. Yeniköy’deki Bay İfade İfade Akademisi ve Motivasyon Merkezi’nin sahibi ve aynı zamanda İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi.

İşte Bay İfade ile yaptığımız minik röportaj...

Nerden çıktı bu iş?

Bazı ihtiyaçlar daha fazla göz ardı edilmezdi. (gülüyor)

Nasıl yani?

Şöyle anlatayım. İletişimde en temel problem doğru ifade edememek ve ifade edileni doğru anlamamaktır. Benim yaptığım iş bu problemi ortadan kaldırmaya yönelik.

İddialısınız!..

Hayat iddiasız yaşanmıyor. Çok cesurumdur bu konuda. İnsanları kırmadan, yaralamadan, incitmeden kendileriyle, eksikleriyle, yanlışlarıyla, korkaklıklarıyla, takıntılarıyla, kuruntularıyla, egolarıyla yüzleştirmede mahirimdir.

Yaptığınız işi nasıl açıklarsınız?

Benim işim insanların dertlerini havalandırmak, düşündükleri, hissettikleri, yaşadıkları şeylerin onlara özel olmadığını hatırlatmak, daha iyi hissetmelerini sağlamak, bakın buraya dikkat edin sadece daha iyi olmaları anlamında değil bu sözlerim daha iyi hissetmek, his dünyalarını genişletmek manasında aynı zamanda ve abartmayın kardeşim yaşamayı demek. İnsanlara hem iyi insan olup hem nasıl üzülmezler bunun sırlarını anlatmaya çalışıyorum. Öyle ya dünyanın en zor işidir bu. Herkes bundan mustarip değil mi? Herkes birbirine iyi olmayacaksın yoksa üzülürsün demiyor mu? Ben tam tersini söylüyorum işte. Ve bunun yollarını anlatıyorum.

Çok kolay anlatıyorsunuz, gerçekten kolay mı bu kadar?

Şöyle söyleyeyim, zor olan hayal kurmaktır, kolay olan çalışmaktır. Ben insanların ümit kestikleri hayallerini canlandırıyorum. O zaman her şey çok kolay oluyor.

Türkiye’yi yeni bir şeyle tanıştırdınız sanırım? Motivasyon Gösterisi…

Evet sanırım öyle bir şey yaptım. (gülüyor) Ben eğitmenliğimin ve üniversite hocalığımın yanı sıra motivasyon gösterileri yapıyorum. Ve bu anlamda Türkiye’de bu işi sanırım ilk ben yapıyorum. Amerika Birleşik Devletleri’nde çok yaygındır bu tarz işler. Sanırım bir gün gidip onlara da konuşacağım. (gülüyor) İlk gösterimin adı “Bıktımmm Laaan”dı.

Bıktımmm Laaan mı?

Büyük medya görmedi belki ama “Bıktımmm Laaan”la, 2 yıl Türkiye’nin yarısından fazlasını dolaştım ve yaklaşık 50 bin kişiye konuştum. 50 bin kişiye sihirli sözcüklerimle, dans ve müzikle daha iyi hissettirmek için elimden geleni yaptım. Meğer insanların ne çok “Bıktımmm Laaan” demeye ihtiyaçları varmış. O bağrışları duymanızı çok isterdim.  

Size sihirli sözcükleri olan adam diyorlar? Hakikaten öyle mi?

Vallahi öyle. İçten, hissederek, yaşayarak söylenen her söz sihirlidir kanımca.

Sırrınız ne?

İnsanların hissettikleri ama söyleyemedikleri şeyleri büyük bir cesaret ve samimiyetle tam da onların sözcükleriyle bağıra çağıra söylüyorum. Sırsa, sırrım bu işte.

Yeni gösteriniz de sanırım hazır?

Evet. Yeni gösterimin adı KAHRAMAN.

İçeriği nedir?

Seyretmeden anlatmam. (gülüyor) Ama tek cümleyle şunu söyleyebilirim. Herkesi kendi hayatının kahramanı olmaya davet ediyorum. Sloganımız şu; Bay İfade’nin yeni motivasyon gösterisi Kahraman’ı seyretmeden ölmeyin!

Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.

Çok mutlu oldum, ben teşekkür ederim. Sizin aracılığınızla herkesi Bay İfade İfade Akademisi ve Motivasyon Merkezi’ne davet ediyorum. Çok eğleneceğimizden, daha cesur olacağımızdan ve hayatı daha iyi hissedeceğimizden kimsenin endişesi olmasın.