Türk kadını cilt bakımında sınıfta kaldı

Türk kadını cilt bakımında sınıfta kaldı
Güncelleme:

Türk kadını cildine yeteri kadar özen göstermiyor.

İnsanlığın kırışıklıklarla savaşı aslında yeni değil, M.Ö. 3 binli yıllara dayanıyor. Eski Mısır’da bulunan medikal yazılarda ‘Yaşlı adamı gençliğe döndürmek’ başlığı altında asit reçeteleri hazırlandığı keşfedildi. M.Ö. 1600’lü yıllarda  zengin Mısırlılar öldükten sonraki yaşamlarında iyi görünmek kırışıklıkları ve sivilceleri önleyen reçetelerle gömülürdü. Cilt maskesinin doğuşu ise M.Ö. 1000’lere dayanıyor. Mısırlılar donuk, mat cilt tonu ile baş etmek için tütsü, balmumu, zeytinyağı, çim ve sütten oluşan bir karışımı yüzlerine yayarak altı güne kadar ciltlerinde tutarlardı. M.Ö. 100’lerde Kleopatra’nın süt banyoları meşhurdu.

Hala sabun kullanıyorlar

Günümüzde ise yaşlanmayla savaşta sayısız yöntem ve ürün var. Ancak Fransız dermokozmetik markaları Lierac ve Phyto’yu Türkiye’ye getiren Ales Groupe Pazarlama ve Satış Direktörü Sibel Şakir, Türk kadınının cildine yeteri kadar özen göstermediğine dikkat çekiyor. Markanın yaptığı araştırmaya göre Türk kadınlarının yüzde 73’ü hala sabun kullanıyor. Yüzde 10 cildi için hiçbir şey yapmıyor. Ev yapımı ürünler hala çok yaygın. Doğru zamanda kırışıklıklara yönelik önlem alınmadığı için ileriki yıllarda tercih edilen estetik operasyonlar çok fazla. Yani kadınlar erken önlem almadığı için sürekli estetik yaptırıyor. 

25’ten itibaren önlem alın

Türk kadınlarının cilt temizliğine yeteri kadar önem vermediğini belirten Sibel Şakir ‘Fransızlar ‘İyi nemlenmiş bir cilt hiçbir zaman yaşını göstermez’ der. Cilt 25’ten itibaren yaşlanmaya başlar. 30’da artık çizgileri görmeye başlarsınız.. Kişinin bulunduğu çevrenin etkisi ve kişisel alışkanlıklarına bağlı olarak bu belirtiler 5 yıl önce ya da sonra ortaya çıkabilir. Bu nedenle bu 25 -30 yaşından itibaren önlem alın! İlk korunması gereken yer ise gözler ve çevresi. Geç yaşlanmak için her yaşta güneş koruyucu kullanmak da oldukça önemli’ diyor.              

Yağlı ciltlere yıkama jeli, kuru ciltlere temizleme sütü

* Sabah-akşam cildi çok iyi temizleyin.

* Cildi temizledikten sonra ikinci adım olarak mutlaka nemlendirici kullanın.

* Doğru cilt temizliği için cilt tipinize ve cildinizin ihtiyacına uygun temizleyiciyi seçmelisiniz. Örneğin, karma ya da yağlı bir cilt tipine sahipseniz yıkama jeli formunda; eğer kuru cilt tipine sahipseniz süt formunda bir temizleyici kullanmanız gerekir.

* Cilt tipinize uygun temizleyici seçtikten sonra bu temizleyicinin kullanım şekline uygun olarak cildinizi nazikçe bir biçimde temizlemeli;  temizleme işleminden sonra açılmış olan gözeneklerinizin içine yeniden kir dolmasını engellemek ve gözenekleri sıkılaştırmak için tonik uygulamalısınız.

* Ayrıca cildinizin ihtiyacına göre haftada 1-2 kere peeling uygulayarak cildinizin ölü hücrelerden arınmasını sağlamalısınız.

* Piyasada çok sayıda ürün var. Doğru ürünü seçmenin ilk şartı cildinizi iyi tanımak ve cildinizin ihtiyaçlarını bilmek. Ürünlerin aktif içeriklerini  ve cildinize olan etkilerini yakından inceleyerek hatta bir uzman görünüşünden faydalanarak cilt bakım ürünlerinizi seçmelisiniz. Özellikle klinik olarak etkileri kanıtlanmış dermokozmetik ürünlerin kullanmaya özen göstermelisiniz.

*Dengeli beslenme ve kilo kontrolü oldukça önemli çünkü sık kilo alıp vermek ciltte sarkmalara ve deformasyona neden olabiliyor. Bunun  yanı sıra lifli gıdalar, meyve, sebze ağırlıklı beslenme tarzı alışkanlığı kazanmalı ve mutlaka günde en az 8 bardak su içmelisiniz.