Trafik iş yerinde verimi düşürüyor

Trafik iş yerinde verimi düşürüyor

Trafik çilesi, çalışanlarda verim düşüklüğüne neden oluyor.

Dünya sıralamasında İstanbul\'un da yer aldığı trafik kabusunun, insanlarda özellikle de çalışanlarda verim düşüklüğüne neden olduğu tespit edildi.

Bilim adamları, çalışanların kabusu haline gelen trafiği mercek altına aldı. Tahran, Güney California, Columbia ve Priceto Üniversitesi, trafik seslerinin çalışan insanlar üzerindeki etkisini araştırdı.

Tahran Üniversitesi yaptığı araştırmada, 26 erkek ve 10 kadın denek kullandı. Deneyde her deneğe farklı odalarda trafik sesi dinletildi. Deneyden önce bazı matematik soruları sorulan ve başarı oranları hesaplanan deneklere, trafik sesine maruz kaldıktan sonra da benzer sorular soruldu. Cevaplama hızı ve hesaplama sürelerinde herhangi bir düşüş görülmedi. Ama verilen doğru cevap sayısında bir düşüş tespit edildi.

Trafik karar vermede tutarsızlığa yol açıyor

Güney Kaliforniya Üniversitesi ise 22 eyalette yürüttüğü araştırmada 7 bin 500 kadının beyin aktivitelerini takibe aldı. Trafiğin büyük bir stres yarattığı ve karar vermede tutarsızlıklara sebep olduğu belirlendi.

Columbia ve Priceton üniversitelerinin ortaklaşa düzenlediği çalışmada ise New Jersey\'de trafiğin yoğun olduğu bölgelerde insanlara verilen işleri doğru yapma konusunda, sakin bölgelerde yaşayanlara göre yüzde 10 daha başarısız olduğu tespit edildi.