Topukluyu acı çekmeden giyme rehberi

Topukluyu acı çekmeden giyme rehberi
Güncelleme:

Topuklu ayakkabınızı birkaç öneri sayesinde acı çekmeden giyebilirsiniz...

Hemen hemen her kadının giydiği topuklu ayakkabı etraftakilerin dikkatini ve beğenisini toplamak için tercih ediliyor. Ancak topuklu ayakkabının vermiş olduğu ağrı ve acı topuklu ayakkabı giymekten vazgeçilmesine neden olabiliyor. Kadınların kendilerine olan güvenini kazandıran topuklu ayakkabılardan vazgeçmek yerine acıyı hafifletmek daha güzel olmaz mıydı?İşte topuklu ayakkabıyı acı çekmeden giymeniz için öneriler:

- Ayakkabınızı seçerken iç kısmının çok kaygan ve sert olmamasına dikkat edin. Ayrıca ayakkabının uzunluğu ve genişliği, ayağınızla aynı ölçüde olmalı.

- Akşam saatlerinde ayakkabı almaya özen gösterin. Çünkü günün yorgunluğunu taşıyan ayaklar, hangi ayakkabıda rahat edeceğini daha iyi seçer.

*Ayakkabınızı oturarak değil, ayakta deneyin. - Satın aldığınız ayakkabının malzemesinin ve kalitesinin iyi olmasına özen gösterin.

- Ayakkabının iki çiftini de deneyin; çünkü her iki ayağın orantıları aynı olmayabilir.

- Ayak tabanınızda ağrı olursa ayakkabının içine ortopedik tam bir tabanlık yerleştirin veya topuklu ayakkabılarla uzun süre ayakta duruyorsanız, ayakkabının ön tarafında silikon metatars yastıkçıkları koyun. - Parmaklarda nasır oluşmasını önlemek için parmakları açıkta bırakan yüksek topuklu ayakkabıları tercih edin.

- Her gün aynı ayakkabıyı giymekten mümkün olduğunca kaçının. En az 1 gün ayakkabınıza ara verin.

- Tırnaklarınızı küt kesin ve fazla uzatmayın, kenarlarını yuvarlamayın.