Ters eyeliner modasına hazır mısın?

Ters eyeliner modasına hazır mısın?
Güncelleme:

Grafik eyeliner, kedi gözler, ince eyeliner derken eyelinerin geldiği son nokta: ters eyeliner modası.

Düz bir eyelinerdan ziyade, gözlerine sanat yapmak isteyenlerin hoşuna gidecek bu stili biz oldukça beğendik! Davetlerde, kırmızı halı stilinde mutlaka denemen gerek bu modayı, nasıl yapıldığını adım adım anlatıyoruz. Hazırsan, başlayalım.

1. Adım

Öncelikle başarılı biz göz makyajının yolu, dolgun ve cesur kaşlardan geçer. Bunun için kaşlarındaki boşlukları kaş kalemi ile doldurmalısın. Kaş fırçası ile yukarı doğru taradığın kaşlarını doğal ve şekline uygun olarak doldur. Kalın ve abartı kaş stillerinden kaçınmalısın. Unutma, 2015 yılı doğal kaşların yılı!

2. Adım

Kaşlarından sonra sıra geldi gözlerine. Üst kirpik diplerinin köşesinden sonuna doğru uzanan bir eyeliner çek. Eyelinerın inceden kalına doğru olmasına dikkat et, böylece gözlerin daha büyük gözükecektir. Eyelinerının ucunu kaşlarına doğru hafifçe kaldırarak kedi gözü efekti verebilirsin.

3. Adım

Bu adımı çok dikkatli ve özenli yapmalısın. Eminiz daha önce bu bölgeye hiç eyeliner uygulamadın. Üst kirpik diplerine sürdüğün eyelinerın sonundan, göz kapağının katlanma yerine doğru yarım ay şeklinde bir eyeliner çek. Bu eyelineri çekerken, elini kaldırmadan tek seferde yapmayı başarmalısın. İlk başlarda zor gelebilir ama ayna karşısında bir iki denemeden sonra rahatlıkla yapacağına eminiz!

4. Adım

Alt kirpik diplerinin dışından, inceden kalına doğru bir eyeliner çek. Ucunu incelterek bitirebilirsin, böylece daha çekici bir görünüm oluşturman mümkün.

5. Adım

Göz makyajını yoğun maskara ile tamamlamalısın. Öncelikle kıvırdığın kirpiklerine iki kat maskara uygula ve işte hazırsın! Farklı ve cesur makyajınla gecenin yıldızı sen olacaksın!

Makyaj.com