Temizlik mucizesi: Sirke

Temizlik mucizesi: Sirke

İşte sirkeyle temizleyebileceğiniz 8 yer...

Sirke, bütçeyi sarsmayan, çevreyi kirletmeyen temizlik ürünlerinden biridir desek? İçerisinde yoğun ve zararlı kimyasallar da yok!

İşte sirke ile temizleyebileceğiniz alanlar:

Musluklar

Musluk bataryalarındaki pasla başınız dertteyse sirke sizin en büyük kurtarıcınız olacaktır. Tuvalet kağıdı veya eski bir bez üzerine sirke dökün ve o bölgeyi ovun. Bir bardağın yarısı ya da üçtü biri miktarında sirkeyi bir beze döküp bu yerleri bağlayın. 2 ya da 3 saat bekletin. Daha sonra eski bir diş fırçası yardımıyla kabaran yerleri temizleyin. Daha sonra su ile durulayın.

Barbeküler

Sıcak havaların yaklaşması ve barbekü kelimesi gözlerinizin parıldamasına neden olmuş olabilir. Lezzetli yemekler her zaman daha çok kire neden olur. Bu lekelere de sirke uygulayın. Hiçbir kimyasal kullanmadan temizlemek istiyorsanız, bahçeler ve çiçekler için satılan spreyli kutuların yarısı su yarısı sirke olmak üzere doldurun. Bu karışımı barbekünün lekeli yerlerine sıkın ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra tüm sirkeyi büzüştürdüğünüz alüminyum folyoya dökün ve ovun.

Ütüler

Pürüzsüz ütü tabanı, sirke sayesinde artık hayal değil. Ütünüzün tabanındaki kireci sökmek için, ütünüzün su haznesine bir miktar sirke ve su karşımı koyun. Daha sonra buhar ayarına getirin. 5 dakika dik pozisyonda bekletin. Daha sonra tüm hazneyi boşaltın. Eğer leke kaldıysa bu işlemi bir daha deneyin.

Oyuncaklar

Çocuklarınızın oyuncaklarını deterjanla temizlemek istemiyorsanız, bir kabın içerisindeki sıcak suya normal sabunlardan ve sirke koyun. Eski bir diş fırçası yardımıyla oyuncakları silin. Daha sonra durulayın. Vinil bebek kitapları ve büyük oyuncakları bu karışımla rahatça temizleyebilirsiniz.

Altınlar...

Mücevheriniz eski parlaklığını yitirdi mi? Bir kavanozun içerisine az miktarda sirke koyun ve 15 ile 20 dakika arasında bekletin. Daha sonra bir diş fırçası yardımıyla tek tek nazik bir şekilde takılarınızı temizleyin. Sıcak su ile durulayın. Hala parlamadıysa bu işlemi bir daha deneyin.

Çamaşırlar

Kıyafetleriniz için sirkeyi daha önce hiç düşünmemiştiniz değil mi? Ferah kokulu ve daha temiz çamaşırlar için çamaşır makinenizin yumuşatıcı eklediğiniz bölümüne yarım veya tam yumuşatıcı koyduğunuz ölçekle sirke koyun. Sirke aynı zamanda yumuşatıcı görevi de görecektir. Bu aynı zamanda çamaşır makinenizin deterjan haznelerinde oluşabilecek kireçlenmeyi de önleyecektir.

Mikrodalgalar

Mikrodalgaya giren kasenizin yarısı su yarısı sirke olacak şekilde karışım yapın. Daha sonra bu karışımı mikrodalganıza atıp ısıtın. Daha sonra kaseyi çıkardıktan sonra mikrodalganızdaki lekeleri silin.

Kapı kolları

Bezin üzerine az miktarda dökeceğiniz sirke ile kapı kollarındaki kireçlenmenin üstesinden gelebilirsiniz. 

HT Hayat