Tatile yorgun gitmeyin !

Tatile yorgun gitmeyin !

Uzmanlar tatilden önce masaj yaptırmanın iyi geldiğini söylüyor.

Bütün sene çalıştınız, çabaladınız. Sabahları erken kalkıp, pazar akşamları ertesi gün başlayacak maratonu düşünürken, aklınızda hep aynı şey vardı: Ah bir yaz tatili gelse!

Hem bedenen hem de ruhen tatile yorgun başlamak istemeyenlere, uzmanlar tatile başlamadan önce masaj yaptırmalarını tavsiye ediyorlar.

Peki uzmanlar tatilden önce neden masaj yaptırın önerisinde bulunuyor?

Nişantaşı SPA Yönetici Ortağı Kadir Durmaz anlatıyor…

“Kaslarımız hayat boyu aktif, pasif her durumda çalışmaktadır. Günlük hayatta yanlış duruş pozisyonları sebebiyle bel, sırt, boyun, kol ve bacakta ağrı ve tutulmalar meydana gelir. Gün boyu ayakta durmaktan, masa başında, bilgisayar önünde çalışmaktan oluşan ağrılar, insan hayatında önemli sıkıntılara sebep olur. Her ağrı, insanda az çok bir depresyon meydana getirir. Yorgunlukla artan bu ağrılar, en sık bel, sırt, boyun, omuz, kol ve bacak kasları tutulmasıyla ortaya çıkar. Görülme sıklığı, yaşla birlikte artar. Masaj, ağrıyı azaltarak yorgunluğu gidermeye yardımcı olur. Ağrıyı hafiflettiği için de, stresli insanları rahatlatır. Masajın kasları yumuşattığını, ödemi (şişlikleri) gidererek kas ağrılarını geçirdiğini biliyoruz. Masaj diğer bir faydası da kan dolaşımını hızlandırarak vücutta biriken laktik asit birikmelerini lenf yoluyla dışarı atılmasını kolaylaştırır. Masaj, kasları tutan ağrılı bütün durumlarda uygulanır. Kas hastalıklarında ilâç tedavisinin yanında masaj uygulamaları, iyileşme hızını artırır. Kırıklarda uzun zaman alçıda kalan kol, bacak, kalça gibi bölgelere, kırık iyileştikten sonra özel masajlarla güçlendirme uygulanır.”

Masaj, vücutta nasıl bir etki yaratır?

Masajın harikalarından biride, uyuşma anlamına gelen endorfin (mutluluk hormonu)salgılanmasını sağlayarak, kişinin rahatlamasına sebep olur. Psikoloji açısından düşünürsek masaj uygulama yapılan kişide yan etkisi bulunmamakla birlikte; anti depresan ve psikoterapi etkisi verir. Kişinin algılarını nötr duruma taşıdığından, iletişimlerinin sakin ve anlayış içerisinde geçtiğini zamanla olumlu düşüncelere yer verdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. 

En çok tercih edilen masaj türleri neler?

Türkiye’de ve hatta dünyada en çok İsveç masajı, baş ve boyun masajı tercih ediliyor.

İSVEÇ MASAJI: Kas gevşetici ve stres giderici olan bu masaj türü, vücut gerginliğinin azaltılmasını ve kaybedilen enerjinin tekrar kazanılmasını sağlar. Baskının vücudun ihtiyacına göre yön bulduğu İsveç masajı, egzersiz sonrası kasların gevşemesine ve rahatlamasına yardımcı olur.

MEDİKAL MASAJ: Tıp alanında en fazla tercih edilen bir masaj türüdür. Diğer adıyla da “Tıbbi Masaj” olarak da adlandırılır. Özel medikal krem ve yağlar kullanılarak, sorunlu bölgelere yönelik daha detaylı uygulanan bir masaj çeşididir.

BÖLGESEL MASAJ: Vücudun ihtiyacı doğrultusunda yön bulan bu masajda özellikle gergin kaslar üzerine yoğunlaşılır. Baskı ve uygulanacak tekniklerin kişisel olarak uyarlandığı bu masaj derinlemesine rahatlık verir.

BAŞ ve BOYUN MASAJI: Dış etkenlerden dolayı vücutta oluşan stres yoğunlukla baş ve boyun bölgesinde yoğunlaşır. Baş ve boyun bölgesine yapılan baskı teknikleri sayesinde enerji blokajı çözülür. Derinlemesine rahatlık verir ve dengeyi sağlar. Diğer bakımlarla kombine edilmesi tavsiye edilir.

5 SEANSLIK BİR MASAJDAN SONRA DİNÇ BİR ŞEKİLDE TATİLİNİZE BAŞLAYABİLİRSİNİZ!

Uzun yıllar sektörün en büyük spa merkezlerinde çalışmış uzman bir ekip tarafından kurulan Nişantaşı SPA hafta içi 08:00 – 22:00, haftasonu ise 10:00 – 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Nişantaşı SPA’da terapi süreleri 50 ila 90 dakika arasında değişiyor. Rezervasyon sistemi ile çalışan Nişantaşı SPA, müşterilerine 3’lü, 6’lı ve 9’lu paketler şeklinde çok cazipseçenekler sunmakta. 

Unutmadan söyleyelim: Terapi ve bakım hizmetine gelirken yanınızda havlu,bornoz,terlik,şampuan, duş jeli ve vücut losyonu getirmenize gerek yok. Soyunma odalarında hepsi mevcut.