Yeni bir ilişkiye hazır mısın ?

Yeni bir ilişkiye hazır mısın ?
Güncelleme:

Yeni bir ilişkiye başladığımızda heyecandan yanlış hareketlerde bulunabiliriz...

Yeni bir ilişkinin heyecanı içindesiniz. İçiniz kıpır kıpır. Sürekli onu aramak istiyor, romantik hayaller kuruyor ve ne yazık ki çoğu kadın gibi bu en ateşli günlerde kendi hayatınızdan vazgeçip ona teslim olmak üzere dakikaları sayıyorsunuz. Oysa bir ilişkinin olmazsa olmazı sandığınız şeyler mutluluğunuzu baltalamak için hazır bekliyorlar...

Eğer daha önce kötü giden ilişkiler yaşadıysanız, bundan sonrası için ümitli olmayabilirsiniz. Kendinize haksızlık etmeyin. Hataların yalnızca yarısından sorumlu olduğunuzu düşünmeye çalışın. Hayatta her şey değişiyor ve yeniden başlıyor. Geçen Şubat ayında ülkemizde de vizyona giren Seninle İlgilenmiyor İşte! (He's Just Not That Into You) adlı filmin oyuncuları arasında Jennifer Aniston, Scarlett Johansson, Drew Barrymore, Jennifer Connelly ve Ben Affleck de bulunuyordu. Kadın-erkek ilişkilerine farklı gözlerle bakmamızı sağlayan filmin senaryo yazarı Greg Behrendt ve eşi Amiira Ruotola-Behrendt, bir kadının ilişkiden beklentilerine eleştirel gözlerle bakmış ve çok doğru ve yerinde tespitlerde bulunmuşlar. Filmde anlatılanlar hepimize mutlu bir ilişkinin sırlarını verir nitelikte. Belki siz de bu sayede aşkta yaptığınız hataları görüp düzeltebilir ve yeni bir ilişkiye emin adımlarla başlayabilirsiniz.

İLİŞKİNİN ALTIN KURALI 1

İlk Buluşmaya Dikkat

Bir erkeği yakından tanıyabilmek için önceki kuşaklardan farklı olarak onunla çıkmak gibi bir şansımız var. Biz kadınlar bu avantajı zaman zaman doğru kullanamıyor ve her şeyi elimize yüzümüze bulaştırıyoruz. Düşünsenize aslında bu tamamen sizin yararınıza ve üstelik tamamen sizin kontrolünüzde olan bir durum. Harcayacağınız emeğe ve zamana, ilişkiden beklentinize ve karşınızdaki kişiyle ilgili ilk izlenimlerinize bağlı olarak karar verebilirsiniz.

Ancak çıktığınız erkeğe bütün bunları planladığınızı ve adımlarınızı ona göre attığınızı hissettirmemelisiniz. Bu kritik buluşmanın ilk şartı ne kadar heyecanlı olursanız olun çok istekli görünmemenizdir. Neden buluştuğunuzu unutmayın; amacınız onu tanımak ve ilişkinin dinamiklerini yoklamak. Karşınıza yeni çıkan bu kişi uzun vadede sevgiliniz, belki arkadaşınız ya da ortağınız olabilir. Evet görüşmek önemli ama özen gösterin dediğimiz için çok da abartmayın. Başka bir açıdan bakılınca, sonuçta bu sadece bir buluşma işte...

İLİŞKİNİN ALTIN KURALI 2

Kendinizi Sevin ve Değerli Olduğunuzu Unutmayın

Aynanın karşısına geçin ve sadece kendinize odaklanın. Beğenmediğiniz yönlerinizi değil sevdiğiniz özelliklerinizi düşünün. Kendinize olan saygınız arttıkça etrafınıza da pozitif enerji vereceğinizi unutmayın. Bu pozitif enerji etrafınızı saracak, kısa sürede olumlu geri dönüşlerini göreceksiniz. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın.

Erkek arkadaşınızdan yeni ayrıldığınız için gururunuz yerlerde sürünüyor olabilir. Unutmayın ki mutlu olmak zordur. Özsaygınızı oluşturun ve onu besleyin. Kendinize iyi bakın, içinizdeki iyi yönleri ortaya çıkaran insanlarla zaman geçirin. Yardım kuruluşları için gönüllü çalışın. Bütün bunlar sayesinde kendinizi değerli hissedeceğinizi göreceksiniz. Kendinizi ne kadar değerli hissederseniz, aynı değeri görürsünüz. Kendinize iyi davranın. Erkekler bunu hisseder ve ona göre davranırlar.

İLİŞKİNİN ALTIN KURALI 3

Bağımsız Biri Olun, Ayrı Bir Hayatınız Olsun

Herhangi biri için kendi hayatınızdan, alışkanlıklarınızdan ve hobilerinizden vazgeçmeyin. Biriyle yeni bir ilişkiye başladığınızda bütün zamanınızı onunla geçirmek istediğinizi biliyoruz. Ancak başlarda böyle davranmanız hoşlarına gitse de erkekler zamanla kendilerine göre hareket eden kadınlardan sıkılırlar. Mutlu bir ilişki yaşamak için mutlaka kendinize ait bir hayatınız olmalı.

Öncelikle -eğer yoksa- bir hobi edinmeye bakın. Sevgili bulduğunuz için kız arkadaşlarınızı sakın ihmal etmeyin. Onlarla erteleyemeyeceğiniz programlar yapın. Sorumluluklarınızı aksatmayın, arkadaşlarınızın yanı sıra ailenizi ve hayallerinizi de kendinizden uzaklaştırmayın. Sosyal hayatınız dışında işinizi ihmal etmeyin. Bunların sizi siz yapan faktörler olduğunu unutmamaya çalışın. Aslında bir parça gizem pek sevilir ve rağbet görür ilişkilerde. "Vay be, benden daha önemli bulduğu şeyler var hayatında" benzeri düşünceler uyandırabilir karşı tarafta. Ayrıca arada bir görüşmek istediğinde "Programıma bakmam gerek" demeyi de unutmayın.

İLİŞKİNİN ALTIN KURALI 4

Her Zaman Bakımlı Olun

Her şey dış görünüşten ibaret değil ama güzelliğin de önemli olduğunu unutmamalısınız. Bakımlı, güler yüzlü ve pozitif enerji yayan insanlarla zaman geçirmeyi kim sevmez ki? Doğal olarak erkekler de buna önem verirler. Öncelikle elinizdeki malzemeye bakın. Vücut ölçülerinizin mükemmel olmasından bahsetmiyoruz. Bakımlı mısınız, teninize yakışan hoş bir parfümünüz ve stilinizi yansıtan bir giyim tarzınız var mı gibi kritik soruları cevaplayın.

İnsanlarla ilişkilerinizi belirleyen ilk şey onların üzerinde braktığınız ilk izlenimdir. Bakımlı olmak elbette sadece dış görünüşü toparlamakla da bitmiyor. Eviniz derli toplu ve temiz mi? Sonuç olarak çekici olmak özünde kendinizle barışık olmanızı gerektirir. Gözlerinizi beğeniyorsanız onları ortaya çıkarın, vücudunuzdaki fazla tüylerle bir an önce vedalaşın. Kendinize özen göstermeniz karşınızdaki kişinin de size saygı duymasını sağlayacak ve ilgisini canlı tutacaktır.