Sutyenlerinizi doğru yıkıuor musunuz?

Sutyenlerinizi doğru yıkıuor musunuz?
Güncelleme:

Söz konusu sütyenler olduğunda, çok daha iyisini yapmamız gerekiyor.

Yanlış bedende giyilen sütyenler, yıkamakta gecikmek ya da daha kötüsü yanlış bir şekilde yıkamak – söz konusu kıymetli iç çamaşırlarımız olduğunda, yanlış gidebilecek yığınla şey var. New York Rigby & Peller’s Fifth Avenue butiğinden Candece Etafo’nun sütyenler hakkında söyleyecekleri var. İşte bilmenizi istediği bilgiler:

1- Muhtemelen göğüslerinizi olması gereken sıklıkta ölçtürtmüyorsunuz

En son bir mağaza çalışanından göğüslerinizi ölçmesini istediğinizde, ortaokul öğrencisiydiyseniz, tekrar kontrol ettirmenin vakti gelmiş kesinlikle. “Birçok şey olabilir; hayat değişebilir. Hamile kalabilir, kilo alıp kilo verebilirsiniz. Bu yüzden her 6 ila 8 ayda bir iç çamaşırı ölçülerinizi aldırmanızda fayda var.” diyor Etafo.

2- Gevşeyen sütyenlerinizin askılarını sıkmak, çözümden çok uzak bir şeydir

Sütyenlerimizin daha destekleyici olmaları için askılarını sıkma konusunda aceleciyiz; fakat gerçek şu ki aslında tüm işi yapan sütyenin bandıdır. Etafo şöyle açıklıyor: “Sayılarla ifade etmek gerekirse, destekleme işinin yüzde 90’ını bant yapıyor. Önemli olan, askıların değil, bandın sıkı olması.”

3- sütyenlerinizi yeterince yıkamıyorsunuz

Favori sütyeninizi, en son ne zaman yıkadınız? Bir hafta önce? Bir ay önce belki? Sizi utandırmaya değil, şok etmeye çalışıyoruz. Etafo’ya göre, bir sütyen, her üç kullanımdan sonra yıkanmalı ve bu kullanımlar, asla arka arkaya olmamalı. “Esnemelerine sebep oluyorsunuz. En sevdiğiniz ayakkabılarınıza yapar mısınız bunu? Ya da favori kot pantolonunuza? Hayır.” Kıyafetlerinizde olduğu gibi, sütyenlerinizi de değişimli olarak kullanın.

4- Ve muhtemelen doğru şekilde yıkamıyorsunuz

Sütyenlerimizi, çamaşırların geri kalanı ile makineye atıyoruz çoğunlukla ancak Etafo bunun son derece yanlış olduğunu söylüyor. “sütyenleri, en ideal olarak elde yıkamak gerekiyor. Ama ben gerçekçiyim; meşgul hayatlar yaşadığınızı biliyorum. Sütyenleri makinede yıkamada ısrarcıysanız eğer, birçok yeni makinenin elde yıkama ya da hassas çamaşır programları var. Sütyenlerinizi çamaşır torbasının içerisine koyarak yıkamalısınız.”

5- Askılar, omuzlarınıza gömülemezler – sütyen ölçünüz kaç olursa olsun

Böyle bir şey olursa eğer, “hayatınızda omuz yastıklarına ihtiyacınız var” diyor Etafo.

6- sütyenin bir tarafının diğerinden daha az dolu olması sıkıntı değildir

Herkesin bir göğsü diğerinden biraz daha büyüktür; Etafo, sütyenin bir tarafındaki küçük boşluğun, kıyafette sorun yaratmayacağını belirtiyor.

7- sütyenle uyumak sizin tercihiniz ama…

“Göğüs dokunuz ne kadar desteklenirse, daha dik kalırlar.” diyor Etafo. Sütyenle yatmayı tercih eden kadınların, destekleyici spor sütyenler kullanmalarını tavsiye ediyor.

8- Gardırobunuzda yeterli sayıda sütyen olsa bile muhtemelen hepsini kullanmıyorsunuz

Hepimizin gardırobunda yıllardır dokunmadığımız sütyenler var. Etafo, artık bunlardan kurtulmanın vaktinin geldiğini söylüyor. “Gözlemlerimize göre, kadınlar gardıroplarındaki yaklaşık 10 sütyenin yalnızca 2 tanesini kullanıyorlar. Tercihen, gardırobunuzda, düzenli olarak kullandığınız 7-10 sütyen olması ideal – straplez, spor sütyeni ve askıları değiştirilebilir sütyenler gibi.

9- Her şeyden önemlisi, sütyenlerimize daha iyi bakmalıyız

Doğru sütyeni giymek, tüm görünümünüzü ve kendinize dair hislerinizi değiştirir; peki o halde, neden sütyenlerimizle ilgilenmeyi geri planda bırakıyoruz? “Kıyafetlerinize gösterdiğiniz hassas ilgiyi, sütyenlerinize de göstermeniz gerekiyor.” diyor Etafo.

HT Hayat