Süt içerek karın yağlarından kurtulun !

Süt içerek karın yağlarından kurtulun !
Güncelleme:

İşte, incelmek isteyenlere 10 maddede süt mucizesi...

GÖBEK YAĞLARINDAN KURTARIYOR
Göbek yağını eritmede süt mucizesi

 Göbek yağını eritmede süt mucizesi

Kadın-erkek pekçoğumuzda aynı serzeniş; sahillerde incecik ve fit görünümlü hemcinslerimize gözümüz kaydıkça \'neden ben böyle değilim\' iç geçirişleri. Göbek yağlarımızdan kurtulsak ne de mutlu olacağız öyle değil mi? İşte tam da bu noktada yanıbaşınızda bir mucize yattığı ortaya çıktı. Kleopatra\'nın güzellik banyosuna konu olan sütten bahsediyoruz. Yapılan çalışmalar, sütün içerisindeki kalsiyum sayesinde, günde iki bardak süt tüketiminin bir yada 2-4 kilo yağ kaybı sağladığını ortaya koyuyor. Acıbadem Ataşehir Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, hurriyet.com.tr okurları için göbek yağlarını eritmede süt mucizesini anlattı. İşte, incelmek isteyenlere 10 maddede süt mucizesi.

AYDA 2-4 KG YAĞ YAKMAK MÜMKÜN

Doğduğumuz günden itibaren en temel gıda maddelerinden biri olma özelliği taşıyan süt bu kez de fazla kilolardan kurtulmak ve bölgesel yağ yakımında özellikle de göbek yağlarını eritmede rüştünü ispatladı. Vücudumuzun protein, yağ ve karbonhidratı yeterli dozda içeren en değerli vitamin kaynaklarından biri olan ve yüzde 87\'ye yakını sudan oluşan sütün içeriğindeki kalsiyumun yağ attırıcı bir etkisi var.

Özellikle bağırsaklardan yağların emilmeden atılmasını sağlıyor. Kişinin metabolik bir rahatsızlığı bulunmaması durumunda günde iki bardak süt, bir ay boyunca düzenli tüketildiğinde 2-4 kilo yağ kaybı sağlıyor. Metabolizmada sorun varsa daha az olabiliyor bu kayıp ama illa ki verdiriyor.

Kan şekerlerinin düştüğü ikindi öğünü ve gece yatmadan iki saat önce içilecek birer bardak süt, göbek ve kol gibi yağlanmalarda yüzünüzü güldürmeye aday. Özellikle aşırı stres, karbonhidrat tüketiminin çok, protein ve kalsiyum alımının yetersiz olması ve menopoz gibi durumlar bölgesel kaynaklı kilo artışlarını beraberinde getiriyor.

Oysa gece yatmadan iki saat önce içeceğimiz bir bardak süt, sabaha kadar kan şekerlerimizi dengeye sokuyor. Sabah uyandığımız zaman aç uyanmamamızı sağlıyor. Birçok kişi sabah aç uyanma sorunu yaşarken, sütün ikindi ve yatmadan iki saat önce içilmesi bu açıdan önemli.
Sütün mucizevi zayıflatıcı etkisine yönelik pek çok araştırma bulunuyor. Bu araştırmalarda bir vurgu da tarçının mucizevi faydasına yapılıyor. Sütün tarçın veya tarçın kabuğuyla tüketilmesi etkiyi artırıyor. Tarçın kullanımı, özellikle açlık ve tokluk şekerlerini dengeye sokuyor. 3 gram tarçın, 1 tarçın kabuğuna denk geliyor. Günde toplam bir çay kaşığına denk gelecek şekilde tarçınlı süt tüketimi son derece faydalı.

Bölgesel yağ yakımı için gerekli üç dengeyi (kan şekeri dengesi, yeterli protein alımı, yeterli kalsiyum alımı) içeriğinde barındırıyor süt. Proteinin eksik olduğu beslenme şekiller hem kilo vermeyi zorlaştırıyor hem de ilerleyen dönemlerde kas kayıpları, vitamin-mineral kayıpları gibi sorunlara yol açabiliyor. Kalsiyumun yağ attırıcı etkisi var.

Özellikle bağırsaklardan yağların emilmeden atılmasını sağlayarak kilo verdiriyor. Ve şeker metabolizması. Sütün içinde laktoz şekeri bulunuyor. Bu da kan şekeri dengesini sağlıyor. Bu üç dengenin birleşmesiyle kilo vermek de kolaylaşmaya başlıyor.

Süt tercihinin günlük süt veya yarım yağlı süt şeklinde olması gerekiyor. Sütü dolaptan çıkardıktan sonra bir süre oda sıcaklığında tutmalı. Acıbadem Ataşehir Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, \"Laktoz intoleransı olanların \'gaza yol açtığı\' gerekçesiyle sütü hayatlarından tamamen çıkarması gerekmiyor. Gaz problemine yönelik piyasada laktozsuz sütler bulunuyor\" diyor. Buna karşın reflüsü bulunanlar, taş problemi yaşayanlar ve protein alımı kısıtlanmış olanların süt içimine dikkat etmesi gerekiyor.

İster beyaz ister esmer \"sofra şekeri\" denilen rafine şekerin günlük hayattan çıkarılması şart. Süte hiçbir şekilde şeker ve herhangi bir tatlandırıcı eklemeyin. Acıbadem Ataşehir Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, sofra şekeri de denilen rafine şekerin sağlığa son derece zararlı olduğu gibi kilo verme çalışmalarını da tam anlamıyla baltaladığını vurguluyor.

Sofra şekerinin yanısıra şerbetli tatlılar, hazır sütlü tatlılar ve pirinç pilavının da tüketilmemesi gerekiyor. Aksi halde beslenmenize dikkat etmeyerek bunları tüketip üzerine süt içmek hiçbir işe yaramıyor. Diyette günlük üç dilim tam buğday ve çavdar ekmeği de faydalı.

Sağlıklı zayıflamada düzenli yürüyüş de son derece önem taşıyor. Mutlaka hayatınıza hareket katmanız şart! Haftada en az üç gün ve en az 30 dakikalık tempolu yürüyüş hem kandaki şekeri düzenliyor hem de yağların yakılmasına fayda sağlıyor. Dışarıda yürüyüş imkanı olmayanlar evde de yürüyüş bandında aynı şekilde fayda sağlayabilir.