Susuzluk cildi nasıl etkiliyor?

Susuzluk cildi nasıl etkiliyor?
Güncelleme:

17 saati bulan açlık süresi tüm vücudumuz ile birlikte cildimizi de etkiliyor. Nemsiz kalan cilt kuruyor ve sağlıksız bir görünüme bürünüyor.

Medistate Kavacık Hastanesi Dermatoloji uzmanları Uzm. Dr. Ercan EREL ve Uzm. Dr. Buğçe TOPUKÇU Ramazan'da da cildinizin sağlıkla parlaması için neler yapmanız gerektiğini anlattı.

Doktora danışmak şart

Oruç sadece ruhun değil, aynı zamanda vücudumuzu da dinlendirmek için bir nevi detox yapma şansı tanır. Pozitif taraflarının yanında bir takım hastalıkların da varlığı durumunda daha da dikkate almalıyız. Diyabet, özellikle hipoglisemi, tansiyon, mide ülseri, reflü durumlarında doktorunuz ile konuşup, vücudu riske etmeden en sağlıklı şekilde nasıl organize edeceğimizi kararlaştırmamız gerekir.

Nem kaybı dengelenmeli

Dermatolojik açıdan uzun süre su almamak cildin nem kaybetmesine sebep olur. Kuru cilt ise bir takım deri hastalıklarına davetiye çıkarmak anlamını taşır. Oruç süresi dışında kalan zamanlarda su açığımızı kapatmamız doğru olacaktır. Ayrıca nem kaybının sebep olduğu kuruluğu bir takım nemlendiriciler ile telafi etmek mümkün. Günde iki kez süreceğiniz birnemlendirici cildi kurumaktan koruyacak ve meydana gelebilecek hasarlar peşinen engellenecektir.

Cildin en büyük sağlık kaynağı su... Ramazan ayında nem kaybını telafi etmek için bol nemlendirici uygulayabilirsiniz.