Su içmeye sevmeyenlere alternatif içecek

Su içmeye sevmeyenlere alternatif içecek

Su içmeyi sevmeyen veya unutanlar için alternatifler üretiliyor.

İzmir Kent Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Uşarer, içilmesi gerektiğini bilmelerine karşın su içmeyi sevmeyip unutanlara alternatifler sundu.

Günde en az iki litre içilmesi uyarılarına karşın su içmeyi sevmediklerini, unuttuklarını söyleyenlere İzmir Kent Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Uşarer, aromalı, serinleten alternatifler sundu. Hem havaların aşırı sıcak olmasının hem de orucun vücudun su ihtiyacını artırdığına dikkat çeken Uşarer, \"İftardan sahura kadar olan zamanda en 8 - 10 bardak su içilmelidir. Direkt su içmekten hoşlanmayanlar su dolu sürahinin içine limon ve meyve dilimleri atarak suyu aromalaştırabilirler. Şekersiz komposto ile sıvı alımını artırabilirler\" dedi.

\"AROMALANDIRABİLİRLER\"

Uşarer, bunaltıcı sıcaklarla beraber vücuttaki su miktarı azaldıkça yorgunluk, halsizlik, dikkat eksikliği gibi sorunların ortaya çıktığını söyledi. Ramazan\'da oruç tutanların 18 saatlik açlık ve susuzluğun ardından ihtiyaçları olan suyu vücuda kazandırmalarının gerektiğini belirten Uşarer, \"Pek çok kişi su içmeyi sevmediğini, ancak çok sıcaklarda ve hararet yapacak yemeklerden sonra bir-iki bardak su içebildiklerini söylüyor. Bundan yakınıyor. Ramazan\'da oruç tutanların sıcaklarla birlikte su ihtiyacı daha çok fazla oluyor. Su içmekten hoşlanmayanlar, unutanlar, oruç sonrası daha keyifle su ihtiyaçlarını karşılamak isteyenler, bunu pekala başarabilirler. Suya atacakları limon, meyve dilimleriyle suyu aromalandırabilirler\" diye konuştu.