Spor fazla yemenin zararlarını engelliyor

Spor fazla yemenin zararlarını engelliyor
Güncelleme:

Klinik Pilates Eğitmeni Ayça Kaşıkçı, düzenli spor ya da egzersiz yapmanın, fazla ve kontrolsüz yemek yemeye karşı bir kalkan olduğunu belirtiyor.

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformunda önerilerde bulunan Klinik Pilates Eğitmeni Ayça Kaşıkçı, spor ve egzersizin bir faydasının da fazla ve kontrolsüz yapılan yemek yemenin zararlarına karşı bir kalkan olduğunun ortaya çıktığını belirtiyor. Kaşıkçı sözlerine şöyle devam etti: “2017 kapıda! Tüm yenilikleriyle, güzellikleriyle, başarısıyla, sevgisiyle, umutlarıyla yeni bir yıla daha merhaba demeye hazırlanıyoruz beraber.

Yine, yeni yılda kendimize bir sürü sözler vereceğiz; daha fazla tiyatroya gideceğim, arkadaşlarımı daha sık arayacağım, sevdiğimi daha net söyleyeceğim gibi nice sözler... Bunların içinde eminim; spora başlamak, sahilde koşmak, belki Pilates'e başlamak bile olacak; ama ne olursa olsun önce kendinizi sevmeye söz verin! Ondan sonrası kolay... Hadi gelin bu sene işimizi kolaylaştıralım ve spora başlamaya yeni yılda değil eski yılda karar verelim :)

Spor fazla yemeğin zararlarını engelliyor

Spor ve egzersiz yapmanın, ara sıra yapılan fazla ve kontrolsüz yemeklerin zararlarına karşı bir kalkan olduğunu belirten Kaşıkçı, şunları söyledi: “Michigan Üniversitesi'nde yapılan son araştırmalara göre, düzenli spor ya da egzersiz yapmak, ara sıra yaptığımız fazla ve kontrolsüz yemelere karşı bir kalkan görevi görmekte! American Physiological Society'de yayınlanan bilgilere göre, bu pilot çalışma için 40 yetişkin bir hafta boyunca günlük kalori miktarlarından yaklaşık yüzde 30 daha fazla tüketmişler. Bununla beraber haftanın altı günü, yaklaşık 150 dakika egzersiz yapmışlar. Bunun sonucunda düzenli egzersiz yapan bu grupta bir hafta boyunca yenen kontrolsüz ve fazla yemelerle alınacak yağ dokusunda bir değişiklik saptanmamış. Aynı zamanda, bu çalışma kontrolsüz ve fazla yemekler yediğimiz dönemlerde yaşanacak glükoz entoleransı, glisemik indeks, insülin direnci ve yağ yakış direnci gibi olumsuz etkilenecek değerlerimizin de sabit kaldığını kanıtlamıştır.

İşte 2017'e girerken bize harika bir hediye! Yeni yıl kutlamalarıyla geçireceğimiz koca bir Aralık ayında, yediğimize içtiğimize pek dikkat edemeyecek olsak da, vücudumuz bize bakacak! Yeter ki biz ona istediğini az da olsa verelim! Her gün düzenli spor yapalım!

Bir de yeni yılda içimizdeki sesi daha fazla dinleyelim!

"Kendi iç sesine güvenmek, yolda başına ne gelirse gelsin kendi becerileriyle başa çıkabilmeyi sevmektir!" (Joshua Rosenthal).

Mutlu yıllar!”