Sonbahar trendi: Işıltılı göz makyajı

Sonbahar trendi: Işıltılı göz makyajı
Güncelleme:

Bu sonbahar gözlerde ışıltılı makyaj görmeye hazır olun...

Payetler ve simler ara sıra kıyafetlerimize yansısa da, makyaj malzemelerimizde nadiren kullanıyoruz. Ama bu Sonbahar, özellikle de göz makyajlarında sık sık payetleri görebiliriz. Güzellik dünyası bizi bu sezon çocukluğumuzda yaptığımız \'\'ışıltılı prenses\'\' makyajlarına götürüyor.

Işıltılı makyaj bu sene moda haftalarında, Rodarte defilesinde karşımıza çıktı. Göz kapaklarının payet veya simle kaplandığı, gözlerin vurgulandığı bu makyaj stilinin detaylarına biraz daha yakından bakalım.

Bu sezon vurgu gözlerde

Pul, payet ve simler görünümün daha canlı olmasını sağlıyor. Işığı kendilerine çektikleri için parlak bir görünüm kazandırıyorlar ve sanki gözlerde elmas birikmiş gibi bir görünüm ortaya çıkıyor. Ayrıca, genelde genç kızlar tarafından tercih edildikleri için, gençlik aşısı hissi yaratıyorlar.

Nasıl yapmalı?

Nude, doğal makyaj ve pembemsi yanaklarla tamamlandığında, simlerle hoş bir görünüm oluşuyor. Görünümü geliştirmek için, kedigözü şeklinde eyeliner ve bolca maskara kullanmak yeterli olur. Dikkatin sadece gözlerde olması için de, nude tonda bir ruj veya parlatıcıyı kullanabilirsin.

Dikkat etmen gereken nokta; simler çok fazla dikkat toplayacağı için, az ve yeterli miktarda kullandığından emin olman gerekir.

Koyu halkalara dikkat!

Payet ve simler ışığı çektikleri için, gözaltındaki koyu halkaların daha çok öne çıkmalarına neden olabilirler. Bu nedenle ışıltılı makyaj yapmadan önce, gözaltlarına kapatıcı uygulamalısın.

Biz bu trendi çok merak ettik ve hemen denemeye karar verdik! Sen de bir şans vermeye ne dersin?

Makyaj.com