Sömestr kilo aldırmasın

Sömestr kilo aldırmasın

Yarı yıl tatilinin ilk haftası bitti bile... Öğrenciler tatilin keyfini çıkartırken; sömestr tatilini çocuklarıyla vakit geçirmek için fırsat bilen çoğu anne baba da işlerini ayarlayıp tatile ortak olmayı seçiyor.

Evet tatil çok keyifli geçiyor ama geç kahvaltı, düzensiz beslenme, araöğünleri yapamama, sağlıksız besinlerin seçimi fazla kiloları beraberinde getirebiliyor. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger’in tatil önerilerine kulak verin, tatilin de tadını çıkartın yediklerinizin de. Üstelik kilo da almadan!

Düzenli beslenildiğinde tatili kilo almadan tatili bitirmek mümkün.

Biliyorsunuz ki sık beslenme, bir sonraki öğündeki acıkmalarımızı azaltıyor ve metabolizmamızın hızlı çalışmasını sağlıyor. Dolayısıyla da kilo kontrolünü sağlıyor. Tatilde de öğün düzenine dikkat edin. Kalktıktan sonra yarım saat içinde kahvaltı edin, öğle yemeğinizi atlamayın ve çok geç olmayan bir saatte (ortalama 19:00) akşam yemeğinizi yiyin. Tabii aralarda 2-4 araöğün tüketmeyi de ihmal etmeyin.

Keyif aldığınız yüksek kalorili besinleri tadımlık yiyin.

Tatil demek sizin için sabah kahvaltısında bal kaymak yemek ise tadımlık yiyebilirsiniz. Unutmayın 1 çay kaşığı da yeseniz, 1 kase de yeseniz ikisi de bitince damakta aynı tadı bırakıyor ve benzer oranda keyif veriyor. Vücudumuza fazladan alınan doymuş yağ ve şekerin, obezite ve kalp hastalıklerı riskini arttırdığını unutmayın.

Siz tatile girerken vücudunuz da tatile girsin.

Tatil günleri okula ve işe gidilmediğinden düzen değişiyor. Rutinin dışına çıkıldığında saatlerin ve günlük aktivitelerin değişmesiyle birlikte yeterli su tüketimi de ihmal edilebiliyor. Tatilde vücudunuzu dinlendirmek, birikmiş olan toksinlerden arınmak için kalkınca, aralarda ve yatarken su içmeyi unutmayın. Yeterli miktarda su içtiğinizde fazla kilolarınızdan da daha kolay kurtulacaksınız. Detoks etkisi için kırmızı, turuncu, beyaz, mor ve yeşil renkteki meyve ve sebzeleri gün içerisinde en az 3 porsiyon tüketmelisiniz.