Siyah elbisenin tarihçesi...

Siyah elbisenin tarihçesi...
Güncelleme:

Kurtarıcımız olan küçük siyah elbiselerin 1920'li yıllardan önce var olmadığını biliyor muydunuz?

Ne giyeceğimizi bilemediğimiz günlerde ya da çok şık olmak istediğimizde elimizi attığımız tek şey küçük siyah elbise...

Coco Chanel, küçük siyah elbiseyi moda literatürüne soktuğu günlerde siyah yas dönemlerinde ve cenaze törenlerinde giyilen bir renkti. Sonradan bu kadar sevilip benimseneceği nerden bilinebilirdi?

Deri, payetli, dantel detaylı, daracık ya da süslü olması fark etmiyor, her ortama ve her duruma uygun bir küçük siyah elbise mutlaka bulunuyor.

\"1-885.jpg\"

Dar küçük siyah elbise  

Vücudu tamamen saran dar bir küçük siyah elbise gayet seksi gözükecektir. Bu seksiliğe küçük aşırıya kaçmayan dekoltelerle biraz daha katkıda bulunabilirsiniz.

\"2-514.jpg\"

Deri küçük siyah elbise

Deriyi giymek zordur. Her zaman daha fazla dikkat çeker, eğer darsa vücut hatlarını daha çok belli eder. Ancak onun gibisi de yoktur: asi, havalı, cesur... Özellikle bu sezon deri her zamankinden daha fazla ön planda. Deri pantolonlar, deri üstler birçok markanın koleksiyonunda mevcut. Yani deri bir küçük siyah elbisenin tam vakti!

\"3-325.jpg\"

Dantel küçük siyah elbise

Masumiyetin ve zarafetin simgesi dantel, küçük siyah elbiseyle birleşince ortaya mükemmel bir ikili çıkıyor. Aksesuar ve ayakkabı tercihinizle her yöne çekebileceğiniz dantel küçük siyah elbise, size asil bir şıklık veya sevimli bir hava katabilir.

\"4-232.jpg\"

Süslü küçük siyah elbise

İlk bakışta göze çarpacak detaylara sahip bir küçük siyah elbise, dikkatleri üzerinize çekmek istediğiniz ortamlar için birebir. Tüylü, taşlı ya da transparan elbiseler tam iddialı olmayı sevenlere göre....

\"5-132.jpg\"

Payetli küçük siyah elbise

Parıl parıl parlayan payetli küçük siyah elbiseler bir davet ya da düğünde giymek için çok uygun. İster tamamen payetli olsun isterseniz de sadece yakasında ya da eteğinde payet bulunsun, karar sizin ne kadar iddialı olup olmak istemediğinize göre değişecek.

Hürriyet