Silikonlu anne emzirebilir mi?

Silikonlu anne emzirebilir mi?
Güncelleme:

Akıllarda soru işareti bırakan bu soruyu Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Nuri Soysal yanıtlıyor...

Kadınlarda memenin  vücut dengesini sağlamanın yanısıra bebekler için yaşamsal öneme sahip olan anne sütünü taşımak gibi hayati bir görevi bulunuyor. Kadınlarda meme öncelikle dişiliğin bir sembolü olarak görülüyor. Ancak memenin kadınlarda vücut dengesini sağlamak ve bebekler için yaşamsal öneme sahip olan anne sütünü taşımak gibi de bir hayati görevi bulunuyor. 

Özellikle de küçük memeye sahip kadınlar, ideal meme ölçülerini doktorlarıyla konuşup; silikon protezle bu sorunu aşmaya çalışıyor. Silikon protezlerin annelerin süt verme fonksiyonunu etkileyip etkilemediği çok soruluyor.

Kadın çocuk sahibi olmak istiyorsa

Kadınlar bedenlerinin hangi bölümüyle ilgili estetik düşünürlerse düşünsünler zihinlerinde birçok soruyla hekime geliyor. Sözkonusu olan meme gibi bir organsa bu soruların içine anne olmakla birlikte gelişen kaygılar da ekleniyor. Meme büyütme operasyonu yaptırmak isteyen kadınlar biz plastik cerrahi hekimlerine bazı soruları çok sık yöneltiyorlar. Biz de ameliyat yapmadan önce meme büyütme operasyonu yaptırmaya karar veren kadınlara, çocuk sahibi olmak isteyip istemediklerini sorarız. Bir çocuğu olanlar ve hamilelikten sonra meme dokularındaki sarkma, gevşeme nedeniyle silikon taktırmak isteyen kadınların bazıları ikinci çocuk istemediklerini ifade ederler. Çocuk sahibi olma kararına göre uyguladığımız yöntemler değişebilir. Anne olmayı planlayan bir kadının süt kanallarını koruyucu teknikler uygulayarak ameliyatımızı yaparız ve silikon uygulamasını da süt verme fonksiyonuna engel olmayacak şekilde uygularız.

Silikon yerleştirirken süt kanallarına zarar verilmiyor

Memesine silikon taktığımız hastalarımız, rahatlıkla bebeklerini emzirebilir. Silikonun varlığı süt vermeye engel değildir. Engel olmamasının nedeni ise, silikon protezi memeye yerleştirirken süt kanallarına zarar vermememizden kaynaklanır. Buradan herhangi bir doku çıkarmayız, bu nedenle süt kanallarından anne sütünün geçerek bebeğin ağzına ulaşmasında bir engel yoktur. Emzirmeye engel midir sorusu yıllardır zihinleri kurcalayıp, sıklıkla gündeme geldiğinden bu konuda çok sayıda bilimsel araştırma yapılmıştır. Bu araştırmaların sonuçlarına baktığımızda, silikonun emzirmeye engel olmadığı ortaya çıkarılmıştır.