Sevgiliyle gün batımına dokunabileceğiniz en yakın 4 adres

Sevgiliyle gün batımına dokunabileceğiniz en yakın 4 adres
Güncelleme:

Sevgiliyle gidilecek güneşin en güzel battığı tatil bölgeleri…

Gün batımı, doğanın en etkileyici manzaralarını sunan doğa olaylarından biri. Dünya’nın pek çok yerinde de coğrafi konuma göre farklı güzelliklerde gözlemlenebiliyor. Hemen herkesin güneş batarken çekilmiş bir fotoğrafı muhakkak bulunur. Bir de bu güzel manzarayı sevgiliyle birlikte izlemek şüphesiz ki paha biçilemez. Seyahat pusulası Prontotourblog’dan gün batımında sevgiliyle birlikte en güzel fotoğrafların çekileceği ve yaşamanın ne kadar da güzel bir şey olduğunun farkına varılacağı 4 seyahat noktası;

Santorini Adası – Yunanistan

Hemen yanı başımızda bulunan Santorini Adası’nın Oia Kasabası, gün batımının en iyi izlendiği özel destinasyonlardan biri. Adada yaşanan gün batımı manzarası dünya çapında bir üne sahip. Dünyanın birçok farklı noktasından turistlerin Santorini’ye sadece gün batımını izlemek için gittiğini söylemek mümkün. Kasabanın karakteristik mimarisini oluşturan mavi kubbeli kiliseleri gün batımında öyle güzel görünüyor ki Santorini’de bir an için kendinizi rüyada sanabiliyorsunuz. Volkanik katmanlar ve deniz maviliğiyle birleşen güneş ışığı şeftali kızıllığında batarken, size sadece sevgilinizin elini tutmak ve kadehteki şarabınızı yudumlamak kalacak.

Riomaggiore – İtalya

Birçok balıkçı köyünün bulunduğu Cinque Terre, İtalya’nın üst kısmında yer alıyor. Turistik bir bölge olmasına rağmen çok fazla bilinmeyen Cinque Terre’nin Riomaggiore Köyü, gün batımının en güzel olduğu yerlerden biri. Köyün sakin ve huzurlu yapısı, gün batımı ritüelini daha bir anlamlı kılıyor. Bu sessiz, sakin balıkçı köyünde gün batımını izlemek için yanınızda illaki birinin olmasına da gerek yok.

Stonhenge – İngiltere

İngiltere’nin antik tarihine ışık tutan Stonhenge Anıtı’nın bulunduğu yer, aynı zamanda gün batımının Avrupa’da izlenebildiği en özel yerlerden biri olarak biliniyor. Astronomi ile ilişkilendirilen bu taşların gün batımının nasıl olacağına dair de bilgiler içerdiği rivayet edilir. Batmakta olan güneşin parlattığı bu antik taşlar, size Arizona çölünde muhteşem bir akşamüstü geçiriyor hissi verebilir.

Nemrut Dağı – Türkiye

Nemrut Dağı da ilginç bir şekilde Stonhenge ile aynı kaderi paylaşır. Antik Yunan ve Pers tanrılarına ait dev heykellerin bulunduğu Nemrut Dağı, bu özelliği ile tarihe ilgi duyan gezginleri ağırlarken çok sayıda turisti de gün batımı için çeker. Güneşin sanki avucunuzda batıyormuş gibi olduğu bu yer, gün batımında öyle bir atmosfere bürünür ki, Dev boyutlardaki Antik heykelleri her gün bu manzaraya tanık oldukları için kıskanabilirsiniz.