Sevgililer Günü'nde en çok satın alınan hediyeler

Sevgililer Günü'nde en çok satın alınan hediyeler

Yapılan “Sevgililer Günü Araştırması”nda dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı.

15 yıllık geçmişiyle Türkiye\'de e-ticaretin ev sahibi olma misyonu ile hareket eden GittiGidiyor, Türkiye’deki tüketicilerin Sevgililer Günü’ne bakış açısını ve bu gün ile ilgili düşüncelerini ortaya koyan dikkat çekici bir araştırma yaptırdı.

Türkiye’nin en büyük izinli veritabanına sahip online araştırma şirketiDORinsight’a yaptırılan “Sevgililer Günü Araştırması”  15 – 19 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Online olarak yapılan araştırmaya; 7 bin 824 kişi katıldı. Araştırma kapsamında, katılımcılara Sevgililer Günü hakkında düşünceleri ve Sevgililer Günü planları soruldu.

Sevgililer Günü’nde en çok alınan hediyeler kıyafet ve mücevher

Araştırma sonucuna göre sevgilisi ya da eşi olanların yüzde 68’i Sevgililer Günü’nü kutlamayı düşündüğünü dile getirdi.  Genel katılımcı sıralamasında sevgilisine ya da eşine hediye almak isteyenlerin ilk 5 sıradaki hediyeleri ise yüzde 18 ile kıyafet, yüzde 12 ile mücevher, yüzde 11 ile parfüm, yüzde 8 ile saat ve yüzde 5 ile ayakkabı ve yine yüzde 5 ile seyahat-tatil oldu. Geriye kalan yüzde 36’lik kesim ise bu özel günde sevdiklerine; kozmetik, çikolata, kitap, çanta, elektronik eşya, şal-eşarp-fular, cüzdan, küçük ev aletleri, Spa – masaj, otomobil, spor malzemeleri, hediye çeki, makyaj malzemesi, evcil hayvan, video oyunları, kemer gibi hediyeler almayı tercih ettiklerini belirtti. Katılımcıların yüzde 5’i ise hediye almayı düşünmediklerini dile getirdi.

Erkekler kadınlara göre daha bonkör

Araştırmanın bütçe boyutunda ise katılımcılarımızın hediyelere ortalama 269 TL ayırdıkları gözlemlendi. Bu bütçe ortalamaları cinsiyet dağılımına göre incelendiğinde; erkeklerin Sevgililer Günü’nde aldıkları hediyeler için ortalama 291 TL, kadınların ise 227 TL ayırdığı görüldü. Erkeklerin yüzde 37’si 250 TL ve üzeri bütçe ayırırken, kadınlarda bu oran yüzde 27 oldu.

Yalnızlar bu özel günde hiçbir şey yapmıyor

Ankete katılan katılımcılardan sevgilisi ya da eşi olmayanlara Sevgililer Günü’nde ne yapmak istedikleri sorulduğunda, yüzde 65’lik kesim hiçbir şey yapmak istemediklerini dile getirdi. Geriye kalan kesimin yüzde 20’si Sevgililer Günü’nü evde ya da Yalnızlar Partisi’ne giderek kutlamayı tercih ediyor. Yüzde 15’lik kesim ise tek başına ya da arkadaşlarıyla kutlama yaparak bu günü geçirdiklerini belirtti.

Yalnızlar kendilerini en çok çikolata ve kitapla şımartıyor

Sevgililer Günü’nü yalnız geçiren katılımcılarımızın yüzde 57’si kendine özel bir hediye almak istemediğini belirtirken, kendilerine hediye alıp şımartmak istediklerini söyleyen katılımcıların ise ilk iki tercihi çikolata ve kitap oldu.

İnternetten alışverişi tercih etmeyen neredeyse yok

Araştırmanın diğer bulgularına göre hediye ve kişisel alışverişlerini internet üzerinden yapmayanların oranı sadece yüzde 9. Geri kalan yüzde 91’lik kesim ise internetten alışveriş yaptığını ifade etti.