Seksle ilgili 7 gerçek

Seksle ilgili 7 gerçek

Cinsel davranışlarla ilgili kafanız karıştıran konulara bilim adamları el koyuyor.

Toplum; seks, aşk, flört hakkında karışık mesajlarla doludur: \"Kendini biraz ağırdan sat\" ya da \"Evlenmeden önce her şeyi yaşa” gibi... Hangisine kulak verip hangisini duymazlıktan gelmeniz gerektiğine dair kafanız karışıyorsa, bir de bilim adamlarının cinsel davranışlar hakkında ortaya koyduğu bulgulara göz atın. Bunlar genellikle bizim inandıklarımıza ters düşüyor:

1. Durulmadan önce 12 kişi ile flört edin

Matematikçilerin öne sürdüğü bu rakam açıklamak için çok karmaşık olsa da işin özü şu: Harika bir eş seçmek söz konusu olduğunda, doğru insanı seçme şansınız tanıştığınız insanlarla doğru orantılıdır. İlk birlikte olduğunuz insanla durulmak ve karşılaştırma şansınızın azalması kendinizden kolay vazgeçtiğiniz anlamına gelir. Tabii 30 kişi ile birlikte olmak da arada doğru kişiyi kaçırmak anlamına gelebilir. Uzmanlar doğru dengeyi 12 kişi ile tutturabileceğinizi öneriyor.

2. Erkekler kadınların vücudundan çok yüzüne bakar

Kadınlar soyunduğunda, vücutlarının görünümüne dair endişelenmeye meyillidir. Bilim adamları, erkeklerin çıplak kadın resimlerine bakarken nereye odaklandıklarını gözlemledi ve zamanlarının çoğunu yüzlerini inceleyerek geçirdiklerini keşfetti. Erkekler bunu yaptıklarının farkında bile olmayabilirler ama gerçek bu! Uzmanlara göre, bunun sebebi kadın yüzlerinin, uyarılma seviyelerine dair, vücutlarından daha net ipuçları içermesi. Bir başka değişle, erkekler bir kadının seksten zevk alıp almadığını merak ediyor. Bu onların seksi görünmesinden daha önemli.

3. Boyut gerçekten önemli değil

Erkekler, penis büyüklüğünün kadın için yatakta performanslarını değerlendirirken bir etkisi olmadığını bilerek rahatlayabilirler. Uzmanlar bu gerçeği, yüzlerce gönüllünün penis ölçüsü ve sebep olduğu orgazm sayısını ölçümleyerek ispatladı.

4. Flört ettiğiniz insanın kokusu, görünümünden daha önemli

 Bir insan ne kadar çekici görünürse görünsün, kokusu aradaki kimya için çok daha önemi bir belirleyicidir. Çünkü burnunuz büyük histokompatibilite kompleksi ya da MHC adı verilen genetik planı fark etmek için önemli bir enstrümandır. Yani bir insan sizin için iyi kokuyorsa, daha sağlıklı ve güçlü bir üreme vaat eder.

5. Doğum kontrol hapı kullanan kadınlar yanlış tercih yapar

Doğum kontrol haplarındaki hormonal karışım, kadınların koku duygusunu değiştirir, dolayısı ile yukarıda bahsettiğimiz biyolojik tercihi doğru yapmasını da engeller. Yani mükemmel partnerini arayan kadınlar başka doğum kontrol yollarına başvurmalıdır.

6. Erkekler kadınlardan daha yoğun bir cinsel hayat yaşamıyor

Sadece bu konuda yalan söylemeyi ve abartmayı seviyorlar. Kadınlar ise, araştırmalara göre, tam tersini yapıyor ve birlikte oldukları insan sayısını azaltarak konuşuyor. Bunun sebebi ise tahmin ettiğiniz gibi toplumsal normlar ve genel ahlaktan kaynaklanıyor.

7. İnsanlar pek çok farklı sebepten dolayı sevişiyor

Bilim adamlarına göre, insanların seks yapması için 237 farklı sebep var. Bazı nedenler oldukça açık olsa da (aşık olmak gibi), buzdağının sadece görünen kısmını oluşturuyorlar. Pragmatik (kalori yakmak), önleyici (bir insanın başkası ile seks yapmasını önlemek), dini sebeplerden, övünmek için, sıkıldıkları için, stres atmak için, daha iyi uyumak için… Liste oldukça uzun.

HT Hayat