Saç dökülmesine karşı 8 öneri

Saç dökülmesine karşı 8 öneri
Güncelleme:

Dr. Yeşim Tekin, saç dökülmesine karşı dikkat etmeniz gerekenleri ve önemli besinleri sizler için anlattı.

Masaj Yapın: Saçlarınızı gün aşırı, ılık ve fazla basınçlı olmayan suyla saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın. Sadece bir kez temizlemek, şampuanlama sırasında saç derisine 5 dakika süreyle hafifçe masaj yapmak, durulama yeterli görülüyor.

Föne Dikkat: Saç boyası, perma gibi yöntemlerden olabildiğince kaçının. Fön, maşa ve düzleştirici gibi şekillendiricileri haftada bir kereden fazla kullanmayın.

1 Havuç Yiyin: Günlük tüketeceğiniz 1 havuç, saç köklerini ve saç derisini korumada, saçın uzamasını ve dayanıklılığını sağlamada etkili.
     
Protein Tüketin: Kırmızı et ve yağlı süt ürünleri gibi hayvansal yağ tüketimi genetik saç dökülmesinde artışa neden olur. Bu yüzden protein ihtiyacınızı; fasulye, mercimek, yumurta, yağsız yoğurt ve peynirden sağlamaya çalışın.

Kabak Çekirdeği Yiyin: Günlük 1 kahve fincanı kadar kabak çekirdeği tüketmek saç için gerekli olan fitoöstrojeni karşılıyor.
     
Karpuz, Çilek Tüketin: 
Saç için gerekli A vitamini yeşil yapraklı sebze ve taze fasulyeden karşılanabilir. Günlük 1 portakal / 2 dilim karpuz veya bir avuç çilek saçlara gereken A vitamini açısından zengindir.

Fıstık Yiyin: Günlük 1 porsiyon baklagil, 150 gr kırmızı et, balık veya 1 avuç badem ya da yerfıstığı saçlarınız için gerekli çinkoyu karşılıyor.
     
H Vitamini Önemli: 
Saçlar için gerekli bir başka vitamin ise H vitamini yani B7. Haftada 1 kez karaciğer, böbrek, midye, ıstakoz, alabalık, haftada 2-3 kez tavuk göğsü, yumurta sarısı, baklagil, karnabahar, her gün 2 dilim peynir veya 2 bardak süt veya 2 kâse yoğurt tüketin.

Bu hatalar saçları döküyor!

- Her gün ve sıcak suyla yıkamak.

- Her yıkamada 2’den fazla şampuanlamak.

- Haftada birden daha çok fön çektirmek, saçları düzleştirici/maşayla şekillendirmek.

- Sık aralıklı taraklarla taramak ve sentetik fırça kullanmak.

- Hayvansal yağlı gıdalarla beslenmek.

HT Hayat