Anne sütünü artıran masaj

Anne sütünü artıran masaj
Güncelleme:

İşte bebeğe kilo aldıran, anne sütünü arttıran masaj..

Temelinde dokunma duyusunun uyarılması olan masaj yüzyıllardır kasları güçlendirmek ve yaraların iyileşmesini hızlandırmak amacıyla tedavide kullanılıyor. Dokunma duyusu bebek için dış dünya ile iletişimin temeli. Bir başka canlıya dokunmak bebeğe güven ve sıcaklık verir. Anne bebeğiyle ilk ilişkisini ona dokunarak kurar, yaşamın erken döneminde bebekler görme ve işitmeden çok, koku ve dokunma duyuları yardımıyla çevreyi tanırlar.

OLUMLU ETKİLERİ ÇOK

Bebek annesinin dokunuşlarıyla dünya ile iletişim kurmaya başlar, anne bebeğine dokunarak onu sever. "Dokunma duyusunun masaj yöntemiyle uyarılmasının bebeklerdeki olumlu etkileri gösterilmiştir" diyen VKV Amerikan Hastanesi Ortopedi Bölümü Prof Dr. Nadire Berker konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Masaj, kas-iskelet, sinir ve dolaşım sistemlerini uyararak bir dizi biyokimyasal ve fizyolojik işlemi başlatmaktadır. Sık kucaklanarak sevilen bebeklerin solunum ve dolaşım sistemlerinin daha çok geliştiği gözlenmiştir. Bu nedenle de masajın bebeklerde görülen sindirim bozuklukları, infantil kolik, uyku düzensizlikleri gibi sorunlarda etkin bir tedavi yöntemi olabileceği düşünülmektedir."

BACAK MASAJI

Bacağı her iki elinizle yukarı kaldırarak tutun ve ellerinizi birbirine ters yönlerde çevirerek bacağını ovun, kalçadan bileğe doğru ellerinizin bu hareketini sürdürün. Aynı hareketi bilekten kalçaya doğru tekrarlayın..

MASAJ NASIL YAPILIR?

Fizloterapist İmran Erkanat masaj tekniklerini anlattı:

Yüz Masajı: Parmaklarınızı bebeğin alnının ortasına koyun, şakaklara, oradan da yanaklara masaj yapın. Sonra başparmaklarınızla bebeğinizin göz kapaklarını şakaklara doğru hafifçe ovun. Yine başparmaklarınızla bebeğin burnunu yanaklara doğru ovun. Daha sonra çeneden kulak arkalarına doğru hafifçe masaj yapın.

Kol Masajı: Bebeğinizin kolunu kaldırın, omuzdan bileğe doğru önce bir elinizle, sonra da ötekiyle sıvazlayarak masaj yapın. Aynı hareketi bu kez de bilekten omuza doğru tekrarlayın. Bebeğin elini açın, her parmağını sırayla ovun. Elinin üstünü ve avucunun içini parmaklara doğru aşağı yukarı ovun.

Karın Masajı: Ellerinizi kendinize doğru kum çeker gibi bebeğin karnından bacaklarına doğru hareket ettirin. Bacaklarını havaya kaldırın, dizlerden bükerek karına doğru bastırın. Bu bebeğin karın kaslarını gevşetir. Bebeğinizin bacaklarını bileklerinden kavrayarak sol elinizle tutun. Bu hareket bebeğin gazını da çıkarır.

Sırt Masajı: Ellerinizi bebeğin sırtında yanlamasına ileri geri hareket ettirerek masaja başlayın. İki elinizi boyuna yakın şekilde sırtın ortasında tutun. Daha sonra sırtında parmaklarınızın uçlarıyla küçük daireler çizin.