Terk edemezsiniz, çünkü...

Terk edemezsiniz, çünkü...
Güncelleme:

Onu terk etmemek için aslında tam 7 nedeniniz var..

Herkes er ya da geç evlenmeyi isterken, siz 'kendi dünyanızın efendisi' olma kararını verdiyseniz, bir kez daha düşünün. Çünkü onsuz yaşamamak için 7 nedeniniz var!

Daha uzun yaşarsınız

Evli çiftlerin bekarlara göre, ortalama 6 yıl daha uzun yaşadığını biliyor muydunuz? Bunun nedeni aslında apaçık ortada. Çünkü evli çiftler hayatlarını bekarlardan daha düzenli yaşıyorlar. Alkol, sigara gibi, karşı tarafa zarar vereceğini düşündükleri alışkanlıklarda, birbirlerini engellemeyi başarıyorlar. Bu da evli çiftlerde, ağır hastalıklara yakalanma riskini büyük ölçüde azaltıyor.

Evlilik güven ve huzur demek

Evli kadınlar bekarlara göre hayata karşı çok daha iyimser olurlar. Kendilerine olan güvenleri daha fazladır. Ayrıca evli ve bekar kadınlar arasında yapılan araştırmalara göre, evli kadınlar kapkaç ya da hırsızlık gibi olaylara karşı daha az endişe duyarlar. Yani evliliğin kadınlara ayrı bir güven ve huzur verdiği bir gerçek.

Hayattan daha fazla zevk alırsınız

Yalnız yaşayanlar fast food restoranların müdavimleri arasındadır. Çünkü pişirdikleri yemeği paylaşacak birileri olmadığı için, hızlı ve pratik yemekleri tercih ederler. Doğanın ve etrafındaki güzelliklerin tadını, birlikte yaşayanlara göre daha az çıkarırlar. Zorluklara karşı paniğe kapılıp çok çabuk stres olurlar. Bu ve buna benzer sayabileceğimiz daha bir çok sebep, yalnızların hayatın tadına varmalarına ket vurur.

Hayat standartlarınız yüksek olur

İster ev, ister araba olsun, iki kişi olunca daha çok şey satın alma gücüne sahip olursunuz. Giderleri paylaşıyor olduğunuzdan, çok daha güzel ve büyük bir evde yaşayabilirsiniz. Tatilleriniz uzun olur. Şık restoranlarda romantik akşam yemeklerine sık sık çıkabilirsiniz. Üstelik bu zamanda boşanma işlemleri ve ardından gelen ek masraflar, hiç de küçümsenecek miktarlarda değil.

Ayrılıklar arkadaşlıkların bitmesi demek

Araştırmalar evli olanların daha geniş arkadaş çevrelerinin olduğunu gösteriyor. Boşanmalardan sonra, ortak edinilen arkadaş çevresi zamanla azalıyor. Zaten evliyken edindiğiniz arkadaşlıkları da evli çiftler oluşturduğundan, kendinizi onların arasında zamanla bir fazlalık olarak görürsünüz. Başka bir değişle eğer boşanırsanız, kendinize yeni arkadaşlıklar kurmak zorunda kalırsınız. Bu da çok fazla zamanınızı alır ve kendinizi yalnız hissedersiniz.

Gelen gideni aratabilir

Diyelim ki yeniden aşık oldunuz ve evlenmeye karar verdiniz. Yeni eşinizle de aynı problemleri yaşamayacağınızın garantisini kim verebilir? Yapılan araştırmalara göre, ikinci kez evlenen kişilerin yüzde 70'i, ilişkilerinde aynı problemlerle yeniden karşılaşıyorlar. Bu nedenle, kaçıp gitmektense, aranızdaki problemleri çözümlemek daha mantıklı.