Ramazan mucizesi hurma

Ramazan mucizesi hurma

İşte daha sık hurma yemek için nedenler...

Oruç tutmak, iftar yapmak, ramazan ayı denince ilk akla gelen yiyecek hiç şüphesiz ki hurmadır. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim dahil birçok kutsal kitapta da adı geçen bilinen en eski meyvelerden biri olan hurmayı biraz daha yakından tanımak ister misiniz? İç hastaları uzmanı Dr. Ayça Kaya’dan sadece Ramazan ayında değil günlük yaşamda da daha sık hurma yemek için nedenler;

-Hurma’nın lif oranı çok yüksektir. Lifi yüksek demek mide bağırsakta sünger etkisi gösteren demektir. Bu durumda hurma midede sünger gibi şişip yer kaplayacağı için aynı zamanda da tokluk hissini oluşturacaktır.

-Yüksek lif aynı zamanda bağırsakları çalıştıran, kişiyi kabızlıktan kurtaran demektir.

-Biz genelde iftarda hurma yemeyi alışkanlık haline getirmişizdir. Ancak sahurda da tüketilecek 2 adet hurmanın günlük tok kalma süresini uzatmaya etkisi olur. Özellikle yoğurtla birlikte yenirse kan şekerini daha iyi kontrol altında tutar.

-Hurma iyi bir ara öğün seçeneğidir aslında. Ikindi ara öğününde yoğurtla birlikte veya 5-6 tane çiğ bademle birlikte tüketildiğinde akşam yemeğinde kendinizi daha iyi kontrol edersiniz ve daha az acıkırsınız.

-Hurma içerdiği A ve B gurubu vitaminleri nedeni ile hem sinir sistemine hem de görmeye çok iyi gelir.

-Içerdiği meyve şekeri olan Fruktozun susama hissini arttırarak daha çok su içmeye sevk ettiği biliniyor. Bu doğrultuda süt veren anneler için de süt salgılanmasını arttırdığını söyleyebiliriz.

-Her bir hurma ortalama 20 kalori içerir. Dolayısı ile porsiyon kontrolü yapmak çok önemli. Bir kerede 3 adetten çok yememek gerekiyor. Daha yüksek miktarlarda yemek her yiyecekte olduğu gibi hurmada da kilo artışına neden olabilir.

Leyditurk.com