Ramazan için sağlıklı tarifler

Ramazan için sağlıklı tarifler
Güncelleme:

Arbella Makarna, şimdi de yaza özel kalorisi hesaplanmış sağlıklı makarna tariflerini tüketicisine sunuyor.

Sağlıklı ürün tüketimi ve sağlıklı beslenme alışkanlığının oluşturulması için yapılan çalışmalara destek veren Arbella Makarna, Ramazan ayına ve sıcak yaz günlerine yönelik çalışmalara da imza atıyor. Tam buğday makarnasından glütensiz makarnaya birçok farklı ürün seçeneği sunan Arbella Makarna, Ramazan sofraları için kalorisi hesaplanmış makarna tariflerini tüketiciyle buluşturuyor.

UZMAN DESTEKLİ ÜRÜNLER

Klasik makarnanın dışında Arbella Plus markası ile tam buğday makarnası, glütensiz mısır makarnası , kurutulmuş , öğütülmüş domates ve ıspanak katkılı üç renkli makarnalar üreten firma tüketicilerine alternatifi bol, katma değeri yüksek, sağlıklı ve doğal ürünler sunmakta. Tüketicinin hayatını kolaylaştırmak, sağlıklı beslenmeye katkı sunmak üzere yeni ürünler ve alternatifli ambalaj çalışmaları yapan firma Arbella Plus markası altında makarnaya artılar katmaya devam ediyor.

Ürün ve ambalaj çeşitliliğinin yanı sıra sağlıklı ürün tüketimi ve sağlıklı beslenme alışkanlığının oluşturulması için yaptığı çalışmalarla öne çıkan Arbella Makarna, yaz aylarına yönelik yeni bir çalışmaya imza atıyor. Sağlıklı ve doğru beslenme alışkanlıklarını geliştirmeye yönelik uzman görüşlerinin önem kazandığına dikkat çeken Arbella Makarna Genel Müdür Yardımcısı Gülçin Arslan Hazar, şirket olarak kendilerinin de toplumun sağlıklı beslenmesi ilkesiyle hareket ettiklerini vurguluyor. Bu ilkeleri doğrultusunda Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber’den danışmanlık hizmeti aldıklarını belirten Gülçin Hazar, şu bilgileri veriyor:

RAMAZAN İÇİN SAĞLIKLI TARİFLER

“Ürün yelpazemizi geliştirirken sağlıklı bir toplum için sağlıklı beslenme ilkesini odak alıyoruz. Ramazan’a gireceğimiz şu günlerde ailelerimizi ve onlarla aynı sofrada güzellikleri paylaşacak dostlarını düşünerek çalışmalar yapmaktayız. Kalorisi hesaplanmış, Ramazan’da ve yaz aylarında rahatlıkla tüketilecek sağlıklı tarifleri ürünlerimizle birlikte tüketiciyle buluşturuyoruz.”

SAHURDA PEYNİRLİ İFTARDA KIYMALI

Sıcak yaz günlerine denk gelen Ramazan ayında sağlıklı şekilde oruç tutmak isteyenler için özellikle sahur öğününün önem taşıdığına dikkat çeken Hazar, şu uyarıda bulunuyor: “Sofralarımızdaki en sağlıklı kompleks karbonhidrat ürünleri; tam buğday ekmeği ve makarnası ile bulgur ve yarmadır. Ramazan ayında kan şekerini dengeleyerek açlık hissini azaltması ve tok tutması nedeniyle makarna, sofraların vazgeçilmezlerinden biri olmalı. Makarna, özellikle tam buğday makarnası, B vitaminlerinden zengindir. Sahurda yenilecek makarna yağsız haşlanarak peynirle tüketilmeli. İftar sofrasında yer alacak makarna ise kıymalı, tavuklu, sebzeli ve ton balıklı olarak hazırlanabilir.”

Kalorisi Hesaplanmış Yaza Özel Makarna Tarifleri

Makarnali Sebze Çorbasi(1 Porsiyon 284 kcal)

MALZEMELER:

∙ 20 gram üç parçaya kırılmış Arbella Tam Buğday Spagetti Makarna (10 çubuk makarna)

∙ 30 gram soğan (Yarım ufak soğan)

∙ 10 gram kırmızı biber (yarım kırmızı biber)

∙ 10 gram taze tatlı yeşil biber (yarım biber)

∙ 80 gram kabak (yarım kabak)

∙ 50 gram havuç (yarım havuç)

∙ 25 gram domates salçası (1 yemek kaşığı)

∙ 20 gram un (1 yemek kaşığı)

∙ 15 gram ay çiçek yağı (1 yemek kaşığı)

∙ Tuz

∙ Karabiber

YAPILIŞI:

Havuç ve biberleri jülyen şeklinde doğrayın. Soğanları da yemeklik doğrayın. Tencereye koyun ve sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Sebzeler haşlanırken kabakları da ufak jülyen şeklinde doğrayın. Ayrı bir tencerede makarnaları haşlayın. Ayrı bir  tavaya sıvıyağ ve un koyup kavurun. Daha sonra içine salçayı ekleyin. Makarna suyundan bir miktar alıp salçalı sosa ilave ederek sosu biraz yumuşatın ve sebzelerin üzerine ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Makarnayı da ekleyip ocağın altını kapatın.

Trıcolor Makarna Salatası(1 Porsiyon 263 kcal)

MALZEMELER:

∙ 100 gram Arbella Sebzeli (Tricolor) Makarna

(1 su bardağı)

∙ 30 gr doğranmış mor lahana

∙ 10 gram taze soğan (1 dal taze soğan)

∙ 2 gram yaprak fesleğen (3 yaprak)

∙ 20 gram çeri domates (2 adet)

Sosu için:

∙ 2 gram sarımsak (1 ufak diş)

∙ 10 gram limon (1 dilim)

∙ 5 gram hardal (1 tatlı kaşığı)

∙ 7 gram zeytinyağı (1 tatlı kaşığı)

∙ Tuz

∙ Karabiber

YAPILIŞI:

Makarnayı haşlayıp süzün ve soğutun. Yıkamayın. Mor lahana ve soğanı ufak ufak doğrayın fesleğeni de kabaca doğrayın. Tüm malzemeyi makarna ile karıştırın.

Sosu için:

Sarımsağı ezip zeytinyağı ile karıştırın. Diğer sos malzemelerini ekleyin. Sosu makarnanın üzerine dökerek hafifçe karıştırın. Çeri domates ile süsleyerek servis yapın.                      

Kavrulmuş Tavuklu Makarna(1 Porsiyon 582 kcal

MALZEMELER:

∙100 gram Arbella Tam Buğday Burgu Makarna (1 su bardağı)

∙ 15 gram zeytinyağı (1 yemek kaşığı)

∙ 100 gram tavuk baget (1 adet)

∙ 30 gram kuru soğan (yarım soğan)

∙ 40 gram yoğurt (2 yemek kaşığı)

∙ 3 gram sarımsak (1 diş)

Üzeri İçin:

∙ 7 gram ayçiçek yağı (1 tatlı kaşığı)

∙ 10 gram kırmızı toz biber (1 tatlı kaşığı silme)

YAPILIŞI:

Derin bir tencereye tavuk budunu koyun. Üzerini çıkacak kadar su ve soyulmuş soğanı ekleyin. Tavuklar pişene kadar  haşlayın. Geniş yayvan bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı  koyun. Üzerine makarnaları ilave edilerek, makarnaların rengi değişene kadar  kavrulun. (şehriye kavurur gibi) Rengi  değişen makarnaların üzerine tavuk suyunu kepçe kepçe dökün. Makarnanın üzerini çok az geçecek kadar  su olduğunda suyunu çekene kadar  kaynatın ve 10-5 dakika demlenmeye bırakın. Bu esnada tavukları didikleyin. Demlenmiş olan makarnaya ilave ederek   karıştırın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızarmış pul kırmızı biber ekleyerek servis yapın.