Orgazm hakkında doğru bilinen yanlışlar

Orgazm hakkında doğru bilinen yanlışlar

Orgazmla ilgili yanlış bilinen ve merak edilenler bu yazıda...

İnternet hayatımıza girdiği günden beri sayısız bilgiyle karşı karşıya kalıyoruz. Ne yazık ki bu bilgilerin çoğu bir gerçekliğe dayanmıyor. En çok bilgi paylaşımı yapılan konuların başında da cinsellik var...

İşte Orgazm hakkında doğru bilinen yanlışlar 

YANLIŞ 1: CİNSEL TATMİN İLE İLİŞKİNİZİN HİÇ İLGİSİ YOKTUR


Çoğu zaman ilişki sorunları cinsel yaşamı yakından etkiler. Mutlu çiftlerin, kaliteli bir cinsellik için daha fazla şansı vardır. Eğer cinsel yaşamınızdan mutlu değilseniz, bunun ilişkinizdeki diğer sorunlardan kaynaklanabileceğini unutmayın.

YANLIŞ 2: ORGAZM HER ZAMAN MÜKEMMEL BİR HİSTİR

Orgazm genellikle yoğun zevk veren bir his olsa da, bu hissin süresi ve yoğunluğu değişiklik gösterebilir. Yorgunluk, stres, vakit darlığı gibi sebepler orgazmdan alınan keyfi azaltabilir. Bazen kadınlar orgazmla birlikte cinsel ağrı hissini de yaşar. Özellikle hormonsal eksiklik yaşayan kadınlarda orgazma eşlik eden vajina ve rahim kasılmaları, ağrı yaratabilir. Bu durumda bir uzmana başvurmak yardımcı olacaktır.

YANLIŞ 3: HEDEF AYNI ANDA ORGAZM OLMAKTIR

Günümüzde pek çok insan, cinsellikle ilgili bilgilere internet ve televizyon aracılığıyla ulaşıyor. Siz de filmlerde, her iki partnerin de orgazmı aynı anda yaşadığını izlemiş olabilirsiniz. Ancak bu durum zannettiğiniz kadar sık yaşanmaz. Birçok çiftin cinsel yaşamında, partnerler tek, tek ayrı zamanlarda orgazma ulaşır. Ayrı zamanlarda orgazma ulaşmanın hiçbir eksik ya da yanlış tarafı yoktur. Hatta bazı çiftler tek tek orgazma ulaşmayı daha kolay bulurlar. Bazı partnerler de eşlerinin orgazma ulaşmasını izlemekten keyif alırlar. Bu nedenle kendinize yorucu hedefler belirlemeyin. Unutmayın, cinsellik bir yarış, orgazm da varılması gereken bitiş çizgisi değildir.

YANLIŞ 4: ORGAZM TAKLİDİ YAPMAK, HİÇ ORGAZM OLMAMAKTAN DAHA İYİDİR

Birçok kadın orgazm olmamasına rağmen orgazm taklidi yaptığını belirtiyor. Çoğu zaman orgazm taklidinin sebepleri benzerdir. Özellikle partneri cinsel açıdan iyi ve yeterli hissettirme endişesi yoğun olarak yaşanır. Erkeğin kendini iyi hissetmesinin, ilişkiyi de olumlu etkileyeceği düşünülür. Oysa orgazm taklidi yapmak, gerçekte cinselliğinize ve ilişkinize hiçbir fayda sağlamaz. Aksine, orgazm taklidi yaparak, kendi vücudunuzu tanımayı geçiştirir ve zevk alma ihtimalinizi azaltırsınız. Eşinize vücudunuzu keşfetme şansını hiç tanımazsınız. Orgazm taklidi yapmak ve bir süre sonra bunu eşe itiraf etmek de güçtür. Bu durumda eşiniz sizin dürüst olmadığınızı görünce kırılıp, öfkelenebilir.

YANLIŞ 5: ORGAZM SADECE GECE YAŞANIR

2007 yılında Amerikan Uyku Derneği tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kadınların büyük bölümü, yatağa gitmeye bir saat kala büyük bir koşuşturmaca içinde oluyor. Temizlik, bulaşık, yemek pişirmek, televizyon izlemek, internette dolaşmak, aile aktiviteleri ile meşgul olmak gibi birçok işi, uyku öncesindeki bir saate sığdırıyor. Dolayısıyla kadınların çoğu yatağa yattıklarında hemen uykuya dalmayı arzuluyor. Tabii ki, günlük koşuşturmaca ve yorgunluklarla baş etmeye çalışırken, uyku önemli bir enerji deposu haline gelir. Kaliteli bir gece uykusu, yorgunluk ve bitkinlik hislerini azaltır, hayat kalitenizi ve cinsel fonksiyonlarınızı olumlu etkiler. Ancak eğer amacınız partnerinizle cinsel açıdan yakınlaşmaksa, yatağa yorgun ve bitkin gitmemenizde fayda var. Akşam saatlerinde yatmadan önceki saati kendinize ayırın ve dinlenin. Gerekirse, ılık bir duş alın. Partnerinizle odanıza erken çekilip biraz sohbet edin ve ön sevişmeye vakit yaratın. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak dinlenmiş durumda olmanız, cinsel isteğinizi arttıracak ve sizi cinsel yakınlaşmalara açık hale getirecektir.

Habertürk