Organik gıdanın yeni adresi: Çiftliğimden Kahvaltılık

Organik gıdanın yeni adresi: Çiftliğimden Kahvaltılık
Güncelleme:

El yapımı tam buğday unundan mantısını özellikle şeker hastaları tercih ediyor...

Suadiye’de bulunan butik mağaza “Çiftliğimden Kahvaltılık ” tam buğday unundan yapılan mantısı ile dikkat çekiyor. Glisemik indeksi düşük olan bu mantı, işlenmiş beyaz undan yapılan mantıya göre; kan şekerini yavaş yükseltip, yine yavaş düşürüyor. Sağlıklı yaşamayı seçenler ve obezite riskinden kaçınanlar için de tok tutucu alternatif. Mantıda himalaya tuzu ve antrikot eti kullanılıyor.

Farklı reçel çeşitleri

Butik mağazada Adilcevaz’ın ceviz reçeli ve Karadeniz Ereğlisi’den getirtilen acı biber reçeli de satılıyor. El yapımı şalgam suyu da en çok tercih edilen ürünler arasında.

300’ün üzerinde doğal ve organik çeşit bulunan butik mağazada organik temizlik ürünleri, organik tarımla üretilen sebzelerin el yapımı konserveleri, doğal el yapımı yoğurt ve tereyağı, serbest dolaşan tavuk ve yumurtası, el yapımı bodrum reçel ve marmelatları, hurma suyu, hurma pekmezi, hurma sirkesi, keçi boynuzu çayı, pekmezi ve unu, çocuk ve bebek bakım, gıda ürünleri, el yapımı sabunlar, Himalaya tuzu, üniversite laboratuar tahlilli ballar gibi pek çok çeşit de bulunuyor.

Mağazanın işletmecileri güzellik uzmanı Nurten Ayvacık ve makine mühendisi Melih Zorlu amaçlarını şöyle açıklıyor:

“İki ayrı dalda uzman olan iki kişi, doğanın içinde doğal yaşam sağlıklı beslenme gibi ortak bir alan olan çiftlik hayatı, keçi, koyun, tavuk gibi hayvanlar arasında yaşayıp, onların ürünleri ile doğal beslenip aynı zamanda bu tarzı büyüterek; keçi,koyun peyniri üretip,serbest dolaşan tavuk yumurtası satıp,sağlıklı beslenmeyen insanlar için bir şeyler yapmak isteği ile yola çıktık.”

Mağazadan internet üzerinden de alışveriş etmek mümkün: www.ciftligimden.com.tr