Online alışverişte bayram kurbanı olmayın !

Online alışverişte bayram kurbanı olmayın !

Kurban Bayramı öncesinde internetten alışveriş yapacak olanlar bunlara dikkat etmelisiniz.

Her yıl çift haneli rakamlarla büyüyen, yaklaşık 9 Milyon internet kullanıcısının yaptığı online alışverişle 14 Milyar TL civarında bir hacmin oluştuğu e-ticaret sektöründe, Kurban Bayramı gibi dönemlerde yoğunluğun ve alışverişin arttığını belirten Bilginet A.Ş ve E-Ticaret Siteleri ve İşletmecileri Derneği (ETİCAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Erdem, “Seyahat, hediyelik eşya, giyim başta olmak üzere kurbanlık alımı da dahil çok çeşitli ürün internetten alınacak. Tüketicilerin bazı temel hususlara dikkat etmesi gerekir” dedi ve konuşmasına şöyle devam etti:

“E-ticaret sitelerinin güvenlik sertifikalarına dikkat edilmeli. Hangi sertifikaları var? Ayrıca yapılacak ödeme karşılığında, alınacak hizmet veya ürünün birebir sitede ilan edilen şekilde olup olmadığı iyice araştırılmalı. Tanınmış markaların ürünlerini alırken, fiyat/kalite endeksi iyi incelenmeli. Orijinal ürün olup olmadığı sorgulanmalı. Seyahat veya bilet alımlarında, ya da stoklu ürün tercihlerinde, ürünün var olup olmadığı konusunda yeterli bilgiye sahip olunmalı” 

“Her büyüyen sektörde, bazen alışverişin yoğun olduğu dönemlerde piyasa oyuncularının dışında fırsatçılar ortaya çıkabilir. Manevi duygularla yapılacak alışverişler başta olmak üzere, online alışverişte bayram kurbanı olmamak için seçici olmakta yarar var.\"