Minimum kozmetik, maksimum güzellik

Minimum kozmetik, maksimum güzellik
Güncelleme:

Çok az kozmetik kullanarak harikalar yaratabileceğinizin farkında mısınız ?

Rujla cildinizi renklendirebilir, bronz pudrayı allık niyetine kullanabilirsiniz. Makyajda harikalar yaratabilmek için birkaç kozmetik yeter

Kozmetİk marketlerde aklımızı çelecek zenginlikte renk ve çeşit bulunsa da, hepsine sahip olmamızın imkanı yok. Fakat yaratıcı fikirlerle evinizde bulunan kozmetikleri alternatif şekillerde kullanabilirsiniz. Örneğin rujunuzu allık ya da far olarak uygulayabilirsiniz.

- Yeni rujlar almak yerine evdeki rularınızı karıştırarak yeni bir renk elde edebilirsiniz. Kahverengi ile pembeyi karıştırarak gülkurusu, kırmızıyla lilayı karıştırarak patlıcan moru yaratmak mümkün.

- İki kat kırmızı rujun arasında pudra sürerek çok daha canlı bir kırmızı elde edebilirsiniz.

YENİ RENKLER YARATIN

- Parlak kırmızı dudak parlatıcınızı elmacık kemiklerinizin üzerine sürün ve parmaklarınızla dağıtın. Yüzünüz çok daha canlı ve genç görünecektir.

- Bronzlaştırıcı pudranızı allık olarak kullanırsanız, yüzünüzü çok daha ince ve derin gösterebilirsiniz. Yanaklarınızı içeri çekerek bronz pudranızı çukur kalan kısımlara sürün.

- Açık pembe dudak parlatıcınızı kaşlarınızın altına sürdüğünüz zaman gözleriniz daha büyük görünecektir. Yalnız parlatıcı tercihinizi yaparken yapışkan formüllü olmamasına dikkat edin. Yoksa rimeliniz göz kapaklarınıza bulaşabilir.

İNCE HATLAR

- Birbiriyle çelişen renkleri bir arada kullanın. Kesinlikle harika bir etki yaratacaksınız. Örneğin mor gibi parlak ve yoğun bir rengi göz kapalarınıza, yumuşak yeşili ise göz altlarınıza uygulayın. Ve işte muhteşem gözler!

- Makyaj süngerini fondötene batırdıktan sonra dudaklarınızı bastırın ve bir süre kurumasını bekleyin. Ardından rujunuzu sürebilirsiniz. Ya da ruj yerine parlatıcı da kullanabilirsiniz.

- Krem formüllü bir allığı yarım ay şeklinde kaş altınıza ve elmacık kemiklerinizin üst kısmına sürün. Bu işlem ilgiyi gözlerinize çekerek cildinize hafif bir parıltı kazandırır.

IŞILTILI GÖZLER

- Beyaz simli göz aydınlatıcınız varsa, kaş fırçanızla farınızı kirpiklerinize sürün. İçindeki minik simlerin ışığı gözlerinizde hafif bir parlaklık yaratacaktır. Tek kat sürmeniz yeterli. Eğer kirpikleriniz seyrekse aynı işlemi rimel sürdükten sonra da yapabilirsiniz. Farınızın miktarını hafif tutarak abartmamaya dikkat edin.

- Havalar yavaş yavaş ısınıyor. Vücut bronzlaştırıcınız yoksa, fondötene iş düşüyor demektir. Mini eteklerinizi çorapsız giydiğiniz zamanlar bacaklarınıza fondöten sürebilirsiniz. Böylece çorap varmış gibi parlak ve bronz görünürler.

- Dudaklarınız inceyse bu hileye bayılacaksınız. Ten rengi bir kaş kalemiyle dudak kenarlarınıza çerçeve çizin. Daha sonra renksiz ve ışıltılı dudak parlatıcınızı sürün. İşte bu kadar!