Orgazm deyince kadınların aklına ne geliyor ?

Orgazm deyince kadınların aklına ne geliyor ?
Güncelleme:

İşte dişil orgazm hakkında bilmediğiniz her şeyi öğrenme fırsatı...

Orgazm nasıl bir şeydir?

Tipik kadınlara orgazm olduklarında nasıl hissettiklerini sordum. "Sorun değil," diye cevapladı hepsi hevesle, ve bir saat içinde bir e-posta göndereceklerine söz verdiler ama tahmin ettikleri kadar kolay değildi bu. "Bunu kelimelere dökmek gerçekten çok zor." dedi bir kadın. Ve haklı. Bu kadar güçlü, muazzam bir his karşısında kelimeler aniden yetersiz kalıyor. Fakat birkaç tatlı sözden sonra geldikleri sonuç işte bu:

"Orgazm olmak için bir fanteziye odaklanmam gerek. Ve genellikle bunlar gerçek hayatta olmasını istemeyeceğim şeyler. Şuanda en sevdiğim fantezim erkek arkadaşımın bir bara sızıp arkadaşlarıyla oradan birkaç kızı ayarlıyorlar. Sonra erkek arkadaşım diğer kızla arkadaşının yanında, yatakta oral seks yaparken, arkadaşı kızlardan biri ile cinsel ilişkiye giriyor. Fantezimde olduğum yer ile örtüşmesi için programın zamanlamasını yaptım. Kendimi o kızın yerine koydum ve oral seks boyunca neler hissedebileceğini hayal ettim."

"Bazen gerçekten nadir, orgazm olabiliyorum. Bu yüzden gerçekten konsantre olmam gerekiyor. Bazen doruğa ulaşmamı sağlayan tek şey oral seks olsa da, onu gerçekten ama gerçekten arzuluyorsam, oral seksten sonra cinsel birleşmeyi bekliyorum. Bu sanırım o güçlü, daha fiziksel olan his yüzünden."

"Benim en sevdiğim orgazmlarım oral seksle gerçekleşenler. Başladığında, heryanım inanılmaz derecede hassaslaşıyor. Sonra bu his şiddetleniyor ve klitoris etrafında toplanıyor. Herşey ateş gibi geliyor, ve sonra doruğa ulaştığımda, vajinamın zonkladığını ve mükemmel bir hassasiyet oluştuğunu hissediyorum. Bazen, üç veya dört yoğun kasılmalar oluyor, sonra hiçbirşey. Diğer zamanlarda bu kasılmaları aralıklı, birbirine daha az yakın küçük titremelr takip ediyor."

"Vibratör kullandığımda, orgazm herşeyin klitoris etrafında toplandığı kuvvetli bir zevk patlaması gibi oluyor. Sonra baskının oluştuğunu hissediyorum ve sanki klitorisim patlayacakmış gibi zevk de onunla birlikte geliyor. Kasılmalar oluyormuş ve beynim çatlayacakmış gibi oluyor. Herşey bittikten sonra, kendimi atik ve yeterince etkili hissediyorum. Herşey bir bardak çay yapmaktan daha kısa bir sürede olup bitiyor. "

"Cinsel birleşmede orgazm olabiliyorum ama sadece inanılmaz derecede uyarılmışsam. Genellikle anal yoldan. Beni belimden tutup kavrıyorsa, darbe hareketlerinin küçük olmasını sağlıyorsa. Bir acı oluşuyor ve sonra doruğa varıyor. Sonra dalga dalga zevk yayılıyor. Çoğunlukla dalgalar epey uzun zaman sürüyor. Çünkü bu klitoral orgazmdan çok farklı bir his. Önceleri girip çıkmalarıyla orgazm olup olmadığımdan emin olamıyordum. Fakat konuştuğum tüm kızlar vajinal olarak orgazm olduklarında da hissettiklerinin bu olduğunu söylediler: bu merkeze odaklanmaktan daha genel bir histir.

Orgazmları çoklaştırmanın yolları

Neden birden fazla orgazm istiyorsun? Bekle, biliyorum... çünkü olabiliyorsun! Tabiat ana bizi hamilelik, regl ve yüksek topuklarla lanetlemiş olabilir ancak çok iyi bir de hediye vermiş: bir kerede birden fazla orgazm olabilme. Çünkü kadınlar orgazm sonrası çözülme evresini erkekler kadar çabuk yaşamazlar. Geri tırmanmak ve başarıyla birkaç orgazm daha tatmak bizim için daha kolaydır. İşte bunun size de olmasını sağlamanın yolları.

Orgazmınızın parmakizi nedir?

Bazı uzmanlara göre tüm orgazmlar aynı yolu izlerken, kişilere göre bu yollar yeterince çeşitlilik göstermektedir. Uzmanlar, hepimizin kendi "orgazm parmakizlerimiz" olduğunu iddia etmektedirler. Dişil orgazma ait bir teoriye göre, "temel" orgazmdan sorumlu iki farklı sinir vardır: klitoral ve ön duvar. Pudendal sinir klitorise, pelvik sinir ise rahim ile vajinaya gider.

Kadınların vajinal orgazmdan çok klitoral orgazm olmalarının sebebi pudendalın daha fazla sinir ucu olmasından kaynaklanabilir. Bu iki sinir aslında omurilikte birleşir. Bu da kadınların hem klitoral hem de ön duvar orgazmlarını birarada yaşayabilmelerinin sebebi olabilir.

Kadınların vajinal ve çoklu orgazm yaşamalarına etkileyen birçok faktör vardır: pelvik kaslarının gücü, G noktalarının hassasiyeti (ve diğer iç noktaların), farklı orgazm tetikleyiciler ve uyarıcıları deneme motivasyonu. Genel bir kural olarak, ne kadar çok yolla orgazm olursanız (mastürbasyonla, oral seksle, penetrasyonla, vs.) o kadar çok çoklu orgazm yaşayabilirsiniz.

Kegel egzersizlerinizi yapın

Sağlıklı Kegel kasları pelvise çok fazla kan pompalayarak daha iyi çalışır ki bu tahrik olmak için iyidir. Aynı zamanda daha uzun ve daha yoğun orgazm sağlayan kuvvetli kasılmalara da sebep olur. Ne mutlu ki, bu faktörün kontrolü sizdedir; sadece egzersizleri yapmanız gerekir. Bu egzersizler saatlerden ziyade sadece dakikalar alır ve heryerde yapabilirsiniz.

Basitçe, idrarınızı tutmak için kullandığınız kaslarınızı sıkın, birkaç saniye tutun, sonra bırakın. Bunu günde 3 kere, 20 defa yapın,

Uyarılma tiplerini değiştirin

Eğer farklı yollar kullanırsanız birden fazla orgazm olma şansınız var. Örneğin, ellerini kullanması, G noktanızı uyarması için oraldan cinsel ilişkiye geçin.

Orgazmınızı geciktirmeyi deneyin

Buna "doruğa ulaşma" denir. Sizi neredeyse orgazm noktasına ulaştırmak, tahriğinizin azalmasını beklemek ve sonra tekrar artmasını sağlamaktır. Bu seksüel teknik size zevkin doruklarında kalmayı öğretir. Endorfin salgılanmasını arttırmakla kalmaz aynı zamanda vücudunuzun orgazm zevk evresinde yeterince sabit tutmayı öğretir, ki tekrar tekrar orgazm olabilesiniz.

Bildiğiniz yoldan gidin

Beyniniz nörolojik olarak belirli bir yolu ne kadar izlerse, bu iş o kadar zahmetsiz olur. Beyniniz yaklaşan orgazmın işaretlerini ne kadar çok farkederse, orgazmik cevabı o kadar kolay tetikler. Çoğumuzun uyku öncesi ritüelleri vardır: dişlerimizi fırçalarız, yüzümüzü yıkarız, banyoya gireriz ve tüm bu hareketler beynimize uykuya hazırlanması gerektiği sinyalini verir.

Orgazm tetikçilerinizin ne olduğuna dikkat edin. Örneğin, size oral seks yapıp ve normalde doruğa varmadan önce parmağını içinize sokuyorsa, bu beyninizin orgazm öncesi olarak değerlendireceği sinyallerden biridir.

Birlikte orgazm olmanın yolları

Burada birşeyi açıklığa kavuşturmak istiyorum: Aynı anda orgazm olmak genel birşey değildir; aslında çok nadirdir.

Bunun sebebi, genellikle kadınlar ve erkeklerin aynı (etkili) yollarla orgazm olmamasıdır. Kadın genellikle oral seks ile orgazm olacak, erkek ise içeri girip çıktığı sırada. Zamanlama da ayrı bir faktördür, bu yüzden aynı anda orgazm olmak için genellikle erkeğin orgazmını yavaşlatmak ve kadınınkini hızlandırmak gerekir. Burada penetrasyon ile nasıl aynı anda orgazm olunacağı üzerinde durdum fakat diğer yolları da (birlikte mastürbasyon yapmak veya birbirine oral seks yapmak) es geçmedim.

Önce erkeğin orgazm olmasını sağlayın ve "birlikte orgazm"ı ikinci sefere bırakın. Çoğu erkek ikinci seferde daha kontrollü olabildiğini keşfetmiştir. Bir erkek kendi orgazm yolunu ne kadar iyi biliyorsa, doruğa geldiğinde kendini o kadar iyi kontrol edebilir. Bunu yapmanın en kolay yolu durumunu "derecelendirmesini" sağlamaktır (10 orgazm ve 0 hiç uyarılmamış). Eğer altı derse, içinize girip çıkmaya biraz daha devam edebilir demektir. Eğer size sekiz derse, yavaşlayın, durun veya uyarma biçiminizi değiştirin. Çoğu erkek mastürbasyon sırasında ne şekilde tahrik olduklarının pratiğini yapmış olur. Böylece esas olaya odaklanabilirler.

Eğer yedi veya sekiz civarında dolaşıyorsa ortalama bir sefer için iyi gidiyor demektir. Bu çok hoşuna gittiğini fakat hazzını nispeten kontrol altında tutabildiğini gösterir. İçinize girip çıkarken klitoral bölgenizde bir vibratör (ince, silindirik, kolayca giren) kullanmasını sağlarsanız, bence, bu ortak bir orgazm deneyimi elde etmenin en etkili yoludur. Neden bunu çoğu insan yapmıyor? Bazıları "mekanik" birşey ile karşılaşmak istemiyor ve çoğu erkek vibratör olayını anlamıyor ve bu onlara bir tehdit gibi görünüyor.

"Köprü tekniği"ni deneyin. Eğer vibratör kullanmaktan hoşlanmıyorsanız, çoğu terapistin tavsiye edeceği yöntem budur.

Temel fikir, tam olarak orgazm olmanızı sağlamadan, son noktaya kadar size klitoral uyarı vermektir. Sonra darbelerinin orgazmik refleksi tetiklemesine izin verirsiniz. Bu, etkili bir şekilde, klitoral uyarılma ile içeri girip çıkma arasında bir "köprü" oluşturacaktır. Diğer bir deyişle, penetrasyona kadar klitorisi uyaracak, sonra esas uyaran olarak içeri girip çıkmaları başlayacaktır. Pozisyonunuzu dikkatlice seçin. Kadın üstte veya erkek arkada pozisyonlar ön vajinal duvarın uyarılmasını sağlayan en uygun pozisyonlardır ve orgazm şansınızı arttırır. Bazı erkeler kadın üstte pozisyonların boşalmalarını kolaylaştırdığını; bazıları ise şahane görüntünün ters etki yarattığını (ne de olsa erkekler görsel yaratıklar) söylemişlerdir. O zaman sizi neredeyse sınıra getirecek bir pozisyon seçin ve bunun erkek üzerinde ters etki yaratanlardan biri olması için bekleyin.

Herşeyi tek seferde deneyin! Vajinanın arka duvarına vuracak bir pozisyon seçin. İçinize girip çıktıkça ve boynunuzu ısırdıkça, sizinle açık saçık konuştuğunda veya kişisel orgazm tetikleyiciniz neyse onu yaptıkça, işe yarayacaktır. Testislerini çekin. Eğer doruğa çok yakın olduğunu düşünüyorsanız ve siz henüz hazır değilseniz orgazm şansını azaltmak için nazikçe testislerin çekin. Veya dibinden tutarak penisini aşağıya itin (bu bazı erkeklere iyi gelir fakat bazıları rahatsız edici bulur)

iVillage